Translate This Page

Kenapa Boyfriend, Hubby, Honey, Baby segala pasang lain?

Wednesday, March 23, 2011

Assalamualaikum semua...(n_n)v

Oleh sebab aku tengok ramai sangat aihhh lelaki nowadays(ops, speaking lak en) senang2 jer cari lain....
Mari kita lihat di sebalik faktor-faktor nya kayh....


YANG PERTAMA 

Sebab dunia dah nak kiamat. Erk, ape kena mengena pula kan<------skema jawapan macam ni laaa...=.=
La, tak caye?? Kan jumlah lelaki makin ramai, so, dia tak nak la nanti ade perempuan yang tak kahwin lagi sebab lelaki dah habis kat dunia ni....haaa, so kaum hawa kena la memahami niat lelaki ni baik sangat sebenarnya yerrr.....erkk...

YANG KEDUA

Selain itu<--------cikgu BM aku ajar neyh kena apply bawu dia bangga kan....heheheh, ops...haaaa, sebab pompuan zaman sekarang ni "pandai sangat" layan suami/boyfriend diorang sampai masuk metro lagi tu, ......auuuu....haa, sebab tu la si suami/boyfriend ni tak sanggup nak biar si isteri buat keje rumah sorang2 or tengok awek diorang takde teman, asyik duk berkepit jer dengan bf diorang, tak ke kesian tu..nanti camne lak nak share hal peribadi pompuan kannn...auuuu..len la kalau da kawin kan...tengok baik tak lelaki nowadays ni haaaa.....


YANG KETIGA

Mungkin sebab lelaki nowadays dah kuat sikit iman diorang kan, nak kawen ramai sebab nak ikut sunnah Nabi...woww, tengok tuh, tak ke suami yang bagus tu....auuuu, ikut sunnah Nabi tuh....kalau ajak je pergi masjid, dia la yang paling "laju sangat nyer pown" yang volunteer kan kan.....hehhhhh.....BF plak actually bukan nak pasang scandals banyak2...loyal la katakan....dia sebenarnya nak tolong pompuan2 yang lain  ni nak bimbing diorang kowt2 tersalah jalan ke kan.....sebab tu kena close together2 kann, nak sampaikan dakwah la katakan.....auuuuu......boleh jadikan calon suami ni...

YANG KEEMPAT <----------------last dah ni, taula korang rajin nowadays kan....hahah...joking2....

Sebab duit lelaki nowadays makin melimpah ruah...auuuuu, lagi2 hak yang hensem tuh...auuuuuu, mane pompuan yang tak nak en....lelaki tu sebenarnya nak sedekah duit skit kat pompuan lain yang takde baju seksi2, barang kemas kilau kilau(shing shing) haaaa, ade effect lagi tuh macam isteri/girlfriend diorang...haaaa, kan bagus tu sedekah tuh...amal jariah tuh....thumbs up skit.....


OKlah, tu jelah jawapan kepada kenapa, kenapa dan kenapa kan.....adehh, so, konklusinya, don't judge a book by its cover lahh...hehehe, lelaki nowadays baik belaka sebenarnya....

BTW, im not referring to all men kay, some of them are well-being but yet hard to find.....

Hanya sedikit orang-orang yang lulus ujian, sedikit orang-orang yang beriman, sedikit orang-orang yang bersyukur kepada Allah Ta’ala. Sebagaimana dikatakan oleh Nabi Yusuf ‘alaihis salaam:

Dan aku mengikuti agama bapak-bapakku, yaitu Ibrahim, Ishak dan Ya’qub. Tiadalah patut bagi kami (para Nabi) mempersekutukan sesuatu apapun dengan Allah. Yang demikian itu adalah dari karunia Allah kepada kami dan kepada manusia (seluruhnya); tetapi kebanyakan manusia tidak mensyukuri (Nya). (QS. Yusuf (12): 38)



THE END.....=)


















2 172 Love this entry

  1. tu ler sbb pada yang masih ingat harus mengingatkn pada yang terlupa sebagai satu ibadah...

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com