Translate This Page

Mari kenal santau

Friday, May 20, 2011

Assalamualaikum semua...(n_n)v

tadi aku tengok Wanita Hari Ini a.k.a WHI kat tv3 tuh..heheh

Tajuk dia santau angin ... yang aku nak

share ni tak seberapa sangat kalau ade salah tegur2 la yer...

TANDA2  DISANTAU:

1. mengalami mimpi buruk seperti dipatuk ular

2. mengalami simptom batuk yang berterusan

3. kerap sakit belakang dan jalan terbongkok-bongkok


Menurut pengubat santau yang hadir tu kan, dia cakap

selalunya santau akan dibuang di kedai-kedai makan....jadi, kalu kita

nak makan kat kedai tu

1. kita pegang gelas atau cawan yang kita nak minum tu camni:


macam mane kan? nampak tak jari tu dari atas sampai bawah, ini adalah tujuan untuk

rase kenormalan air yang dibuat, contoh, kalau kita order air sejuk

mestilah gelas rase sejuk....tapi kalau air yang dah terkena

santau, kita akan rasa air tu panas...begitulah sebaliknya air panas...

2. Kalau makanan ade rambut, berhati2 sebab rambut adalah salah satubahan

digunakan untuk santau orang...jadi, menurut ahli pengubat santau itu, baca surah

al-falaq dan gunting rambut tu tadi<<< pelik sikit tp ni ape yang aku dengar (~.~)

CARA HINDARINYA:

Mengikut ahli pengubat santau itu, baca "Bismillah" tanpa perlu pegang gelas,

dan hasilnya gelas itu akan meletup...

Dan jangan lupa amalkan surah 3 "Kul" terutama surah al-falaq

kerana makna surah  al-falaq itu sendiri

" Katakanlah, Aku berlindung kepada 
Tuhan yang menguasai subuh,
Dari kejahatan yang Dia ciptakan,
dan dari kejahatan malam apabila 
telah gelap gelita,
dan dari kejahatan penyihir
yang meniup pada talinya,
dan dari kejahatan dengki
apabila dia mendengki."

sekadar berkongsi ilmu, sekian dan selamat beramal ~.~

0 172 Love this entry

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com