Translate This Page

Same je macam sayur gak.... ~,~

Sunday, October 02, 2011






Assalamualaikum semua...huhu....dah lame tak menaip....buat2 busy lah katakan....hehhe....tau dah tade sape kisah.....~.~ urmmm, idea ni dapat time makan tengahari tadi.....pahit giler ulam ape tu nama dia?? jap eyhh...


5 minit kemudian....
YES!!! adik beradik petai tuh...alaaa, ulam tak tau ke?? nama dia ialah...
JERING....==" hohoho....lama dah tak makan benda ni....huhu....tetiba tadi makan pahit gilerr kot....cam makan sayur peria tu haaa.....hahahha....tatau sayur yang aku cerita ni??? Pergilah google...=p


Ok, berbalik kepada cerita aku.....urmm, sebenarnya segala yang pahit tu mengajar kita erti kehidupan....heheh, pahit dalam kehidupan jika kita berfikir sejenak, sebenarnya menjadikan kita lebih dewasa dan matang dalam sesuatu perkara...


Tak percaya?? hohoho...cuba korang fikir balik kisah2 silam korang yang pahit sebelum ni....huhuhu....mungkinkah ia "Sejarah mungkin Berulang.."? lalala~  atau "Sejarah mengajar erti kehidupan"?? errrr.....sori kalau salah...huhu....


Samalah macam sayur ulam yang aku makan tadi....termasuklah apa2 sayur yang pahit tu....sebenarnya, yang pahit tu lah yang baik untuk kesihatan...hehhe....bukti?? apa yang aku baca, kepahitan sayur boleh mengurangkan risiko kencing manis....huhuhu....kalau korang ade parut, parut pon cepat hilang....hehhe, lagi??? nyamuk pon tak suka kalau darah korang pahit sangat[yang ni tipu...huahua] saje2 je.... ;p


Kesimpulannya, segala kepahitan, ujian yang kita terima pasti ade hikmahnya.....hehhe...~~

0 172 Love this entry

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com