Translate This Page

Gagal sekali tiada makna.....

Monday, November 28, 2011

Assalamualaikum semua....huhu, hari ni tetiba nak up entry pasal semangat lak...hoho, sesuai untuk adik2 kat luar sana mahupun semua warga lahhh, kalau dalam TV tu label U [tuntunan umum] hehhehe...




Mesti semua pernah gagal kan?? huhuh, takpe2 aku faham  takyah nak malu sangatlah kan . aku pon pernah gagal.....kegagalan dalam hidup ni memang tak boleh nak elak =) Tapi, berapa ramai orang kat luar sana, bila diorang gagal  mesti terus fikir "takpe, mungkin tiada rezeki aku lagi" atau "takpe peluang lain menanti aku di luar sana"






Hahahahhaah....tipu sangatlahh kann.... XD at least korang mesti la sedih, teriak, nanges dan bla bla sampai jadik mata panda kan O_o HAHAHAAHAHAHHHHHHHHHH....[ok aku syok sendiri] Ye, aku sendiri pon mengaku lepas gagal tu mulalah nak tacink lebih....pastu keluarlah ayat yang semuanya start "kalaulahh aku buat camni....kalaulah aku  meniru gak belajar sungguh2 dalam peksa....kalaulah....kalaulah dan KALAULAH"

 kalaulahh aku .......ohno!!






Tapi, GAGAL BUKAN SELAMA2NYA.... haaaaa, selalu dengar kan ayat tuh.....macam cari kerja sekarang ni.....kalau korang bukan orang yang Ter-Ce-Mer-Lang sekali BM aku memang A++ pown, jangan harap lah nak dapat kerja sama dengan kos yang korang nak....harapan jelahh semua tu.....kalau ade pon nasib korang memang baiklahh kalau bukan yang pakai kabel punya tu...heheh






OK lah, macam biasa ni kisah aku: sebenarnya, mula2 dulu aku memang tak minat apa yang aku amik sekarang....kalau boleh habis je form 5 aku nak sambung yang melibatkan design2 ni....paling aku minat nak design landskap dengan interior.........tapi, bakat aku tak berapa memuaskan kalau banding dengan orang lain....





Pastu ade satu hari tu ade pameran kerjaya kat sekolah aku...biasalah kan time form4 mesti ade kan kat setiap sekolah....hehhe, pastu bidang yang aku minat memang takde....tak taulah aku ke yang tak perasan kan....aku pon buntu dan fikir sorang2.....orang lain semua dah ada cita2 tapi aku??






Pastu aku pon terstop kat satu booth ni, membe aku yang jaga kat situ...heheh, dia ni memang genius lahh....salute kat dia....kalau buku sejarah tu dia scan je.... huhuhu.....aku pon ape lagi tanyalah dia apa yang sesuai dengan aku ni kan....heheh, kebetulan dia jaga booth untuk kerjaya sebagai ahli farmasi.....



sembang punya sembang dia pun influence la aku amik farmasi =D ceyhh....mentang2la dia jaga booth tu....huhu....last2 duit punya pasal aku pon terus tanam cita2 nak jadik ahli farmasi....wakakakaaka, gelabah tak aku??


Alhamdulillah sampai sekarang aku masih lagi "on track" =) bayangkan cita2 yang hanya bermula dari aku form 4.....ehhehe, yela2 mungkin korang lagi hebat.....seminggu tanam cita2 tuhh pastu terus dapat...tak mustahil kan?? =D  heheh, macam mana cara??




huhuhu, takleyh nak tipu la kan...memang aku berusaha dan banyak mencuba nasib....sampai habis lain2 tawaran aku tolak semata2 nak amik kos farmasi yang tinggal cuma UPU nye tawaran je.....yang swasta memang aku tak mampu lah kan...tolak awai2 kihkihhh.....




at last, Alhamdulillah aku dapat..... memang teruja lompat2 lahh hati kecil aku nihh... hahah aku?? tak lompat kot... kihkihhh ><  sekarang ni aku tengah praktikal dah....hehhehe....apa yang aku harap lepas ni boleh la sambung lagi....tapi kalau da tiada rezki aku, terpaksalah aku redha ='( dengan kesedihan....sob sob T_T




heheh, Jadi adik2, abang2 semualah kakak2 kat luar sana, Gagal tak bermakna gagal selamanya Okayh!!! yang penting korang doa+usaha+istiqamah+tawakal=D.U.I.T  ;')












Ishh ishhh ishhh...memang tak patut kosmo ni.....huhuhu.....tak beri sokongan langsung.....Gagal TAK bermakna Gagal selamanya..... peace yawwww!!!


p/s: terpanjang plak entry....kihkih...thanx sudi baca =')






PIC: FB HARIMAU MALAYA

0 172 Love this entry

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com