Translate This Page

Sukar Dimiliki...Hargailah ia Seadanya...

Sunday, February 26, 2012

Assalamualaikum semua... (^^,)V huhu....masa untuk mem"vacuum" blog nihh...hehe....so, camne korang punya pasangan sekarang ni? OK? or KO?


Is she/he is doing fine??


Huhuhu....tak ok?? biasalah tu... nobody's perfect!! huhu.... mesti korang lelaki especially pernah mengalami kesukaran dalam men"tackel" korang punya pasangan....


Dalam erti kata lain, pasangan korang "play hard to get"...huhu, factually, orang yang play hard to get ni paling digemari...Plus, diorang ni memang kategori "such a perfect guy/girl"....Mungkin fakta ni sangat tepat dikenakan pada orang yang gemarkan cabaran...huhuhu....dan kebanyakan kita sukakan cabaran...betol tak!! =D
No worries, I'll work hard too....

Ok, takutnya kalau orang tu tak putus asa....=D hoho.... Tapi, bila dah dapat, korang terima tak pasangan korang seadanya?? hehe, harap2 macam tu lah kan... (^^,) Betol tak kalau aku cakap [ok taip] kita punya expectations sangat tinggi dekat orang yang play hard to get ni.....mesti korang terfikir2 "mesti dia ni banyak specialty sampai aku pon susah dia nak terima".....



Tapi, once korang dah dapat...hargailah dia seadanya....=) dah susah2 dapat kan?? huhu, lupakanlah high expectations korang tu...setiap orang mesti ade je kelemahan dia.....


simple thing can't change anything if you accept it just the way it is... ;)
kan best kalau bercinta [lepas kahwin..=p]  tu macam berkawan ~.~

8 172 Love this entry

  1. hargailah dia seadanya..selagi dia masih ada bersama kita :haa

    ReplyDelete
  2. huhu...betul2...hargailah ape yg ade...terima psgn seadenya, insya ALlah, kamu kn bahagia (cam pakar motivasi lak,huhu)

    ReplyDelete
  3. sesetengahnya bila dia dah xada bru nak hargai. bru nak rasa bhw dia yg terbaik utk kita.. menyesal pon dah xguna lgi..

    ReplyDelete
  4. yeah! hargai lah dye seadanya...nnt da xde bru nak menyesall...:)

    oh hye darl! joined ur site..and i de tagged u d cni... http://matahatycikmentega.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-tanpa.html

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum...

    wah..ada tips dari cik shiqin....jgn meletakkan harapan yg terlalu tinggi..kelak takut kecewa bila dah miliki dgn ikatan pernikahan.. blaja hargai semasa ada lebih baik and pasti ada lemah dan lebihnya..hargai ketika tiada..tidak berguna..err
    terima kasih atas tips ni..

    ReplyDelete
  6. susahlah kalau hidup besama jika tak dapat terima seadanya....dalam hidup tak ada yg sempurna...hargailah pasangan anda..chewah..:D

    ReplyDelete
  7. terimalah sesorang itu seadanya...
    salam perkenalan..=)

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com