Translate This Page

REPOST: Kenapa si dia cari lain??

Wednesday, April 04, 2012

Assalamualaikum semua...(n_n)v



Oleh sebab aku tengok ramai sangat aihhh lelaki nowadays(ops, speaking lak en) senang2 jer cari lain....Mari kita lihat di sebalik faktor-faktor nya kayh....


YANG PERTAMA

Sebab salah satu tanda kiamat. Erk, ape kena mengena pula kan<------skema jawapan macam ni laaa...=.=

La, tak caye?? Kan jumlah lelaki makin kurang...so, dia tak nak la nanti ade perempuan yang tak kahwin lagi sebab lelaki dah habis kat dunia ni....haaa, so kaum hawa kena la memahami niat lelaki ni baik sangat sebenarnya yerrr.....erkk...




YANG  KEDUA

Mungkin sebab lelaki nowadays dah kuat sikit iman diorang kan, nak kawen ramai sebab nak ikut sunnah Nabi...woww, tengok tuh, tak ke suami yang bagus tu....auuuu, ikut sunnah Nabi tuh....kalau ajak je pergi masjid, dia la yang paling "laju sangat nyer pown" yang volunteer kan kan.....hehhhhh.....BF plak actually bukan nak pasang scandals banyak2...loyal la katakan....dia sebenarnya nak tolong pompuan2 yang lain ni nak bimbing diorang kowt2 tersalah jalan ke kan.....sebab tu kena close together2 kann, nak sampaikan dakwah la katakan.....auuuuu......boleh jadikan calon suami ni...



                                        YANG KETIGA   


Sebab duit lelaki nowadays makin melimpah ruah...auuuuu, lagi2 hak yang hensem tuh...auuuuuu, mane pompuan yang tak nak en....lelaki tu sebenarnya nak sedekah duit skit kat pompuan lain yang takde baju seksi2, barang kemas kilau kilau(shing shing) haaaa, ade effect lagi tuh macam isteri/girlfriend diorang...haaaa, kan bagus tu sedekah tuh...amal jariah tuh....thumbs up skit.....

OKlah, tu jelah jawapan kepada kenapa, kenapa dan kenapa kan.....adehh, so, konklusinya, don't judge a book by its cover lahh...hehehe, lelaki nowadays baik belaka sebenarnya....



BTW, im not referring to all men kay, some of them are well-being but yet hard to find.....


Hanya sedikit orang-orang yang lulus ujian, sedikit orang-orang yang beriman, sedikit orang-orang yang bersyukur kepada Allah Ta’ala. Sebagaimana dikatakan oleh Nabi Yusuf ‘alaihis salaam:

Dan aku mengikuti agama bapak-bapakku, yaitu Ibrahim, Ishak dan Ya’qub. Tiadalah patut bagi kami (para Nabi) mempersekutukan sesuatu apapun dengan Allah. Yang demikian itu adalah dari karunia Allah kepada kami dan kepada manusia (seluruhnya); tetapi kebanyakan manusia tidak mensyukuri (Nya). (QS. Yusuf (12): 38)


THE END.....=)

5 172 Love this entry

  1. semua ke arah positif, tapi bila tgk title mcm negatif.. haha..
    bagus ni, bleh share kat membe-membe.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hohoho...ha'ah positif kan kan =D heeeee~

      Delete
  2. amboiii.. sinis bebenor.. haha..

    ReplyDelete
  3. aslmkm...
    hye...
    j0m j0in c0nway nie http://showmeshawlsecrets.blogspot.com/2012/04/contest-giveway-by-showmeshawlsecrets.html
    ;-)

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com