Translate This Page

Tambah Add Gadget Atas Header

Sunday, June 10, 2012

Assalamualaikum semua...hehe, hari ini aku nak tunjuk cara letak Add Gadget atas header @ Title Blog....kepada yang newbies, korang mesti tak perasan kan atas Title Blog @ header tu tak boleh letak gadget apa2....yang ni bukan header yang Add Gadget>>HTML box tu tau...huhu...Oklah untuk lebih jelas tengok gambar bawah ni haa...

klik untuk membesar....

Kenapa nak Add Gadget?? Sebab boleh buat macam header aku ni...ehhee tengok boleh letak MP3 comel, dan shoutbox yang colouful...kehkehh....=D


Cara Letak Add Gadget:

Tekan CTRL+F [haa, dah ade button tambah tu maknanya kena tekan serentak lah...hewwheww] Copy code bawah ni dan paste kan dalam kotak FIND yang keluar kat bawah tadi tu:

1. <b:section class="header" id="header" maxwidgets="1" showaddelement="no">

OK, dah jumpa dah kan? Kalau tak jumpa nanti aku beritahu cara lain...

2.Ok, gantikan nilai  maxwidgets="1"  kepada  maxwidgets="5" dan gantikan pula showaddelement="no" kepada showaddelement="yes"

OK siap!! Full code dia akan jadi macam ni:

<b:section class="header" id="header" maxwidgets="5" showaddelement="yes">

Yang "5" tu sebagai contoh...ikutla korang nak letak berapa okayh...OK, kepada sesiapa yang tak jumpa code nak cari, korang boleh try cara kat sini>>> LINK


Selamat Mencuba!! Kalau ada masalah, sila tinggalkan komen =)



Sumber: Mello

7 172 Love this entry

  1. salam awak,saya teringin sgt2 nak wat blockquote yang cute macam awak,tolonglah ajarkan

    ReplyDelete
  2. :bagus..
    nadya tag bl
    http://nnaaqua91.blogspot.com/2012/06/giveaway-blog-ohsemm-by-eira-shamiera.html
    :hihi..jgn marah

    ReplyDelete
  3. This post provides clear idea in favor of the new viewers of blogging, that genuinely how to do blogging
    and site-building.
    Also visit my web-site : senior Debt

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com