Translate This Page

Review: Garnier BB Cream! Pilihan saya!

Sunday, July 29, 2012

Assalamualaikum!! hehe, Ok tamat sudah aku mengarang cerpen aku yang bertajuk Korban Cintaku Demi Sahabat!! So, hari ni nak share produk yang baru sahaja aku gunakan sebulan lebih...Garnier BB Cream!! 


Garnier BB Cream Instant Fairness & Moisturize!




 Saja bertukar arah dari cream safi aloevera kepada BB Cream Garnier plak..huhu, murah pun murah, dalam RM16 lebih sahaja...err ok la tu kan....sekali beli boleh tahan sampai dua bulan lebih....depends gak dengan cara penggunaan.....lepas cuci muka terus apply BB cream...kalau kat umah tak yah lerr, boleh jimat skit...kui3~

KELEBIHAN:


1. Melembapkan kulit, so tak perlu nak apply pelembap selalu sangat, dan boleh jimat dah di situ.

2. Dia tak berminyak. Ni dari pengalaman aku pakai...hehe dah terbukti pon! Btw, bagi yang muka berminyak aku sarankan, lap je sikit-sikit dengan tisu muka wokeayh!

3. PA+++ [more protection from UVA rays] which is also Anti UVA*

4. SPF 26 which is also Anti UVB**



Ok, problems aku, kulit aku liang pori terbuka sedikit dan ton warna kulit tak sekata.. So lepas apply je BB Cream,  dia dah sekata dan boleh la cover sikit2 liang roma...just apply sikit sahaja, sebab nak jimat =_=" muehehehe, depends la ada orang kena apply banyak sikit nak kasi cover apa-apa yang patut..huhu asalkan jangan putih sangat macam mayat sudeh..kehkeh..


Then, korang boleh la nak apply make up len  seperti blusher... ;) heheh...btw, ramai yang kurang tahu apa itu BB[Blemish Balm] cream...huhu....BB Cream bukan jenama, ianya adalah formulation also known as resepi...jenama dia pula contohnya Garnier BB Cream, Etude House BB Cream atau Gold Caviar BB Cream dan macam-macam lagi...nak tahu apa beza BB Cream dengan Foundation?? BACA SINI.. =P




UVA* (ultraviolet-A): Although less likely than UVB to cause sunburn, UVA penetrates the skin more deeply, and is considered the chief culprit behind wrinkling, leathering, and other aspects of "photoaging." The latest studies show that UVA not only increases UVB 's cancer-causing effects, but may directly cause some skin cancers, including melanomas.

UVB** (ultraviolet-B):  More potent[dangerous!!] than UVA in producing sunburn, these rays are considered the main cause of basal and squamous cell carcinomas as well as a significant cause of melanoma.

Source(s):

SPF, UVB and UVA Protection Explained


UPDATED: JOM TENGOK RAHSIA KULIT BERSERI!! =)

THANX FOR READING!!

16 172 Love this entry

  1. hihi..kenapa baru tahu kegunaan BB ni..thanks for sharing haa =D

    ReplyDelete
  2. @ElixirReyn

    hehe dia lebih kurang macam concealer ngn foundation tp dia ade formula yg beri khasiat sikit pada muka =DD

    ReplyDelete
  3. eh, betul ke ni? saya memang tak guna pencuci muka. muka saya natural.hehe.

    ReplyDelete
  4. tak penah pakai bb cream.tapi org kata elok bb cream ni .nak kena try jugak la

    ReplyDelete
  5. tak pakai bb cream..
    pakai foundation je..
    tu pun silky girl..
    xpernah plak try produk garnier lagi.. >.<

    ReplyDelete
  6. ciktom xguna bb sbb kulit muka sensitif...

    ReplyDelete
  7. wow..Garnier..9/10 wanita malaysia sukakannya. Anda ukurlah kecerahan kulit anda sendiri - kata lisa surihoney..

    ReplyDelete
  8. @Jejaka Terhangat

    hamboi hahah...hafal sjibik...nnt tuntut hadiah kat lisa kayh!

    ReplyDelete
  9. tak pernah pakai produk ni...pakai garnier for men saja...hehehehe

    ReplyDelete
  10. salam kenal.tq singgah blog sy :)
    baru jgk guna bb cream ni lepas doc advise guna sunblock.tp kena guna yg ada spf50.

    ReplyDelete
  11. oo..boleh pakai sekali dengan barang mekap ye??ingatkan dia macam cream pakai malam tu je..

    ReplyDelete
  12. garnier pon ade BB cream?..itu bukan dari korea kah?..pening2..haha

    ReplyDelete
  13. chii pun pakai bb cream garnier gak..mmg nampak perubahan..nampak lg suwet je kan :p

    ReplyDelete
  14. skrg produk ni da xde ke ???

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com