Translate This Page

Kebaikan Malam Lailatul Qadar!

Monday, August 06, 2012

ASSALAMUALIKUM SEMUA!! Heheh, beberapa hari yang lepas aku dengar pengisian ilmu di radio IKIM [Biar betol kau dengar IKIM Shiqin! For da fest time!!.OK tipu...]. Hehehe, siapa tak kenal kan IKIM FM... 


Tahukah anda? Malam Lailatul Qadar adalah lebih baik daripada seribu Bulan...iaitu bersamaan dengan 83 tahun 3.6 bulan lebih kurang 4 bulan...hehe yang ni aku tahu dari ustaz yang bagi tazkirah pada hari aku dengar IKIM tu...dan aku kira sendiri untuk kepastian. [saja nak test math aku power lagi ke dop.. >.< kikiki]





Menurut ustaz tu, alamak aku tak catat lak nama dia.... Malam Lailatul Qadar ni akan tiba antara dari waktu Maghrib sehinggalah  Subuh. 

Then, ustaz tu khabarkan lagi, segala amalan yang dilakukan pada Lailatul Qadar itu dengan ikhlas dikira sebagai pahala 1000 bulan. MasyaAllah. Jadi, bersediakah kita semua?
 
Malam Al Qadar itu umpama sebuah “kapal terbang” yang memerlukan landasan yang selamat dan cukup panjang untuk mendarat iaitu hati yang bersih.

Bagaimana dengan perempuan uzur? melepas?? alahai kesian...tak mengapa sebenar nya ramai orang dah mindset kan minda bahawa beramal je mesti solat sunat, membaca al-Quran sahaja kan? hehe, habis yang kita buat baik tu tak dikira sebagai amalan? huhu, 


So, berbuat baiklah seperti menolong ibu bapa ke, berzikir, membaca makthurat niat untuk berzikir, tolong kemas rumah ke, dan pelbagai lagi yang penting ikhlas la kan.....hehe bak kata ustaz tu...

Korang tolong pasang langsir pun sekiranya ikhlas haa dapatlah pahala pasang langsir 1000 bulan...hehe, dan banyak zikir2 yang perempuan ABC ni boleh baca...

So, jangan lepaskan peluang 10 malam terakhir!! (^^,) INSYAALLAH, jika dipanjangkan umur...




p/s: ABC? [ALLAH BAGI CUTI] huhu...banyak khilaf tentang malam Lailatul Qadar ni, so aku ambil yang mana dipersetujui ramai...=) anything nak share? silakan...

10 172 Love this entry

  1. hish. mudah2 an, kte belum terlepas malam terbaik dari 1000 malam ni >.<

    ReplyDelete
  2. untuk makcik comel nie,, insyaAllah mudah-mudahan kita semua peroleh keberkatan mlm 1000 bulan :)

    ReplyDelete
  3. bulan ramadhan adalah bulan org mengejar kebaikan,bulan mengejar pahala dan ganjaran dan termasuklah malam lailatul qadar.. semoga kita tdk melepaskan peluang ni..Insya Allah...

    ReplyDelete
  4. mudah mudahan~ tiqo dulu pun pikir klau pmpuan abc tak dapat~ thanks sharing <3

    ReplyDelete
  5. wah nice info biel.. bukan utk pempuan je.. laki pun kalo cari malam ni plus buat lagi kebaikan insyaAllah lg senang jumpa, cuma antara ikhlas tak ikhlas je la kan... heheh

    ReplyDelete
  6. mudah-mudahan dpermudahkan :)

    ReplyDelete
  7. Semoga kita dapat bertemu dengan malam LailatulQadar ni. Amin mudah mudahan

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com