Translate This Page

Kenapa tawaf ka'bah lawan arah jam?

Wednesday, October 31, 2012






Assalamualaikum kaum Adam dan kaum Hawa yang dikasihi Allah sekalian....eheh...aminkan aminkan... (^^,) Pernah tak korang terfikir kenapa eyk para jemaah haji yang tawaf kaabah mesti lawan arah jam? Ke korang tak pernah ambil tahu? Ish3...padahal aku pon baru tau benda ni


Secara logiknya kalau korang tengok pusingan ARAH JAM adalah ke kanan....Tapi LAWAN ARAH JAM KE KIRI rite? tengah tengok jam leteww... ahaa, bukan kah sunnah kita mengajar kita afdhal melakukan perkara mendahulukan kanan? So, tanpa aku membebel lebih panjang, jom kita tengok kenapa tawaf ka'abah lawan arah jam?



Tapi before tu, aku nak korang belajar sains balik.....Semua kat bawah ni putar ikut LAWAN ARAH JAM....ingat tak? hehehe



Bumi dan Bulan berputar keliling matahari...
Bumi berputar pada paksinya...










Semua planetz keliling matahari!!!
bak hang...aku baru tau....


Apa ni?? Dragon Ball?? This is SUNSHINE okayyy...dia berputar pada paksinya
 ikut LAWAN ARAH JAM... (^^,)V




SATU GALAKSI JUGA BERPUTAR IKUT LAWAN ARAH JAM TAU?? hehe...ingat tak semua tu? OK, never mind, otak korang sama je semua.......macam aku gak....apa cikgu ajar masuk otak kiri pastu keluar ikut otak kanan....eyhh macam ni pon hadee?? O.o




Hukum Tangan Kanan
(siapa yang tak belajar fizik tu takpe, baca je...insyaAllah korang faham..)


Dalam fizik, Hukum Tangan Kanan (Right Hand Rule) menerangkan bahawa jika ada sebatang konduktor yang di kelililingi oleh arus yang mengalir mengikutarah lawan jam, maka akan terhasil suatu daya elektromagnetik yang menghala ke atas.


Ketika jutaan orang sedang bertawaf mengelilingi Kaabah, hal ini seperti ada suatu arus elektrik yang besar, terjana daripada bio electrons dalam tubuh manusia, bergerak mengikut arah lawan jam yang mengelilingi Kaabah. Hasilnya ialah gelombang elektromagnetik yang keluar dari Kaabah.

Jadi dari situlah rahsia mengapa apabila kita berdoa di Multazam sangat mustajab. Ini kerana tenaga dari doa kita menumpang gelombang elektromagnetik yang keluar dari Kaabah. Maka kekuatan doa kita menjadi berlipat kali ganda.

Wallahu a'lam.

Jika ini benar, maka terbuktilah keajaiban sunnah!



- Allah Maha Besar,Allah Maha Agung -

- Allahuakbar ! -


p/s: kalau nak baca lebih lanjut silalah ke sumber yang aku link kan ye... hehe, The more you read the more you get, the more you want to explore... =) THANX FOR READING THIS ENTRY! daaa~ Assalamualaikum.... 


Sumber diedit semula daripada : LINK


JOM BACA YANG LAIN:




13 172 Love this entry

  1. Subhanallah..... ciptaan yang maha esa...

    ReplyDelete
  2. pernah gak terbace pasal ni dulu.. memang tenaga positif yang ade dekat kaabah tu besar jumlah dia sebab tiap ari umat2 Islam tawaf kat situ kan.. Besar kuasa Tuhan

    ReplyDelete
  3. info terbaik...suka dgn fakta ni...betul tu...tiap apa yang Allah suruh, aturkan dan dalam quran semuanya ada hikmah yang kita tahu dan tak tahu...so, yang tahu tu kena belajar dan kaji...=)

    ReplyDelete
  4. no wonder ramai rasa lain bila selesaikan kerjakan tawaf..

    ReplyDelete
  5. terbaik lah :) hehe cik yasmin suke la entry ni

    ReplyDelete
  6. hebatnya ISLAM...i love islam

    ReplyDelete
  7. penah dibitau kenapa tp da lupa...time kasih mengingatkan...nice info...

    ReplyDelete
  8. kekuatan umat islam adalah dengan berdoa..hehe

    ReplyDelete
  9. pnah trbaca dulu.. tapi dah trlupa...skrg dah engat balik dah..hehe

    ReplyDelete
  10. Info menarik
    Http : / / metrobestmom.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. pusing arah lawan jam supaya hati kita dekat dengan kaabah..hati kita kn letak nye pada bahagian dada belah kiri... ni la kata2 ustaz yg saya ingat semasa saya menunaikan umarah dulu..

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com