Translate This Page

Kelebihan charcoal mask & Home made mask!

Monday, March 25, 2013

Assalamualaikum.... dah lama tak share tips kecantikan....*eee poyo..hahah..... hari ni
tetibe aku nak pakai mask charcoal yang beli pakai gaji keje part time haritu....


tadaaa!! etude house wonder pore charcoal mask!

Selain bermain dengan kamera sambil syok sendiri, aku suka nak release segala tension dengan membuat home spa pada muka aku... *konon....


Sudah terbukti pon dengan urutan dimuka korang, insyaAllah sedikit sebanyak dapat mengurangkan stress tak kisah la apa2 je stress yang korang ade....



Haaa Fatin Liyana pon pakai mask charcoal ni....taken from entry LINK
 


yUYu Zulaikha pon pakai mask charcoal yang same...huuuu~ taken from entry LINK

ni yang depa duk pakai tu hihi....



Ramai yang tak tahu charcoal tu ape....charcoal tu adalah arang. yes arang ye...sapu kat muka licin teruihh...ok tipu.

So, before tu jom aku share kan apa yang bagus sangat charcoal nih...

malas nak menaip...baca je atas ni >.<


The most important thing is that: Charcoal mampu menarik bahan tosik ke permukaan dan memegang bahan toksik tersebut.

Untuk tahu lebih lanjut, rajin2 kan diri ke SINI! ^_____^ banyak manfaat korang boleh dapat...heheh




Jom memulakan aksi home spa!!


kalau nak jimat buat je macam atas ni...huhu, sebab yang aku beli tu rm35 kot......tapi boleh pakai banyak kali...cuma cumaaa urmm aku tatau nak bancuh sangat T_____T.....tapi efek dia boleh tahan lahh >.<  SELAMAT MENCUBA!!


p/s: takde plak pic aku dalam entry ni...huhu..sebab efek mask tu superb sangat....nanti korang tengok mesti jeles... Kbye....



10 172 Love this entry

  1. eh . cs pun pakai jugak . parmenant gitu . heh..

    ReplyDelete
  2. eh . cs pun pakai jugak . parmenant gitu . heh..

    ReplyDelete
  3. @CeritaSekupang

    hahaha... takpe2 syukur nikmat pemberian Allah... *ecececeyy..

    kemain samai dua post komen.. =p

    ReplyDelete
  4. wah... kire makin berseri la kan cikun... ;)

    ReplyDelete
  5. madu?? aih.. part tu yg lemah tu. nanti madu tak masuk dalam mangkuk tu, masuk dalam mulut! bhahahaha.

    ReplyDelete
  6. charcoal?pnah pakai gak.haha.tegang jd nya muka ni.haha.siap nampak bnde2 kotor tu tertarik lg.haha

    ReplyDelete
  7. lps guna muka rasa lebih licin & cerah kan?

    ReplyDelete
  8. suka pkai mask2 ni..tapi mlas nak pi beli..bole? haha

    ReplyDelete
  9. adoidoidoi....kena beli kat mana ni???

    ReplyDelete
  10. wahh patut la shiqin cun..ni rahsinyeeee...hohoho...

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com