Translate This Page

Cara Khatam Al-Quran Di Bulan Ramadhan

Wednesday, July 10, 2013

Assalamualaikum.... so, hari ni nak share benda simple je...kita belajar math sikit hari ni....hehe... tahukah anda? al-Quran mempunyai 600 muka surat....kita berpuasa selama sebulan=30 hari, jadi dah tambah darab bahagi tolak semua dapatlah cara macam gambar bawah ni... =)


sumber pic: LINK


Tapi bagi perempuan yang sudah akil baligh, mustahil utk berpuasa penuh...setelah aku menunjukkan skill kira2 aku, jadi perempuan kena baca average 7 page untuk setiap solat...buat la 4 page sebelum solat, 3 page selepas solat... =) insyaAllah boleh khatam...


selamat beramal ibadah semua... =)









0 172 Love this entry

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com