Translate This Page

Rahsia Udang Goreng Tepung

Wednesday, July 17, 2013

Assalamualaikum the readers... =) hehe siapa yang takde idea nak masak apa boleh try ni... macam di restaurant serius tak tipu...cuma perasa je aku ngn mak aku buat lagi sodap... #ehh >.<


Tadaaa!! udang goreng tepung


Ramuan tepung: untuk 6 ketul Udang Besar


Dalam Rm 4 lebih je =)

Tepung Kek Blue Key (aku pakai yang ni) - 5 sudu besar
2 sudu besar serbuk kunyit
sedikit garam
kalau nak sedap letak serbuk ayam knorr atau apa2 perasa nak kasi penyedap =)
gaulkan semua dengan sedikit air...biar pekat sikit tau

Panaskan minyak, celup kan udang, goreng dan siap untuk dimakan! (n___n)v


Selamat Mencuba~~ 


p/s: saje post awal2 hehe...sorry kalau terliur...bukan apa, mak2, akak2 kat dapur tu mesti pening duk pikir nak masak apa petang ni...hehe...ni resipi sampingan je...pastu tambah lah ayam masak lemak cili padi ke, ayam masak merah ke...hehehe.. kbye~





4 172 Love this entry

  1. nampak sedap........ nyam nyam

    ReplyDelete
  2. nyum2.. huhu tetiba teringat sotong celup tepung dekat tganu..

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com