Translate This Page

Cara Cek Tracking Number Online

Monday, August 26, 2013

Assalamualaikum



 Sejak menceburi bidang shopping online ni banyak juga perkara yang aku belajar. Jadi hari ni nak share how to track and trace you tracking number online!


Motif:

Untuk menyemak sama ada parcel yang anda beli sudah sampai ke pejabat pos berdekatan.. =D

UNTUK POS LAJU

Cara dia:

1. copy track number anda daripada penjual

contoh track number: EM425868115MY

2. tekan link ni >> LINK

3. Masukkan track number anda dalam box macam dalam gambar bawah ni... =) *NOTE: WEBSITE POS LAJU SEKARANG DAH LAIN, SO CARI JE TRACK AND TRACE OKAYH ;)






4. Tekan Track dan akan muncul nama pejabat office berdekatan area alamat yang anda berikan kepada penjual... apa lagi! boleh la ambil parcel anda! =D 



Untuk Airpak-Express


Cara dia:

1. copy track number anda daripada penjual

contoh track number: 200162100736

2. tekan link ni >> LINK

3. Masukkan track number anda dalam box macam dalam gambar bawah ni... =)


4. Tekan Track dan akan muncul di mana parcel anda berada! =D





*selalu nya abang posmen akan hantar kat rumah, yang ni siapa yang tak sabar nak dapat parcel boleh la pergi kat pejabat pos teruih... kihkih >.<



Selamat Mencuba!!

Thanx for reading this entry =D



JANGAN lupa dapatkan instant shawl pilihan anda, cantik, labuh dan tidak jarang... RM39 sahaja!


klik sini!




9 172 Love this entry

  1. Ohhh macam nie rupanya huhuh .. Ptop la taip no sahaja x jadi2 .. tq2 .. ^^

    ReplyDelete
  2. follow sini.. wah tudung..
    jom ke paris !
    http://travelog-dakwah.blogspot.com/2014/11/kehidupan-sebagai-muslim-di-perancis.html

    ReplyDelete
  3. Memang penting customer tau cek sendiri kan ;)

    Salam perkenalan ;)
    http://butikgebugebu.blogspot.com/2014/11/rahsia-saya-berjaya-mengumpul-200oz-susu-ibu-semasa-berpantang.html

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum. Saya datang sini tengok-tengok belog awak. baca-baca. Menarik. hihi.. Kalau nak ke belog saya, ni link nye... http://haziyatulnajihah.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. tapi ada juga customer yg tak tau nak check online...tu yg asyik whatsapp jer..tanya pasal barang yg di order...layankan je la..

    ReplyDelete
  6. Kadang-kala sistem di laman tracking number poslaju ni belum update. Jadi kena selalu juga bukautk tau status barang.

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com