Translate This Page

Mohon jangan jadi customer macam ni....

Friday, August 30, 2013

Assalamualaikum...


Nampaknya dah lama terbuku dalam hati perkara ni...hari ni berkesempatan meluahkan nya di blog kesayangan...eceywahh... 


Nampaknya perkara yang tidak diingini pada hari merdeka still tak dapat dielakkan... nampaknya anak2 muda remaja menganggap merdeka itu suatu perkara yang lain... haaa kaww mak jemah dah berceloteh... dan lari topik sikit... =__="


Apa2 pon, marilah sama2 kita sedekah kan al-fatihah kepada parajurit yang telah bertarung nyawa memperahankan negara ni... 

AL-FATIHAH....





Ok, balik kepada topik, walau sekaya mana sekalipun, retiss ke, anak raja sekalipon jangan lah kalau pergi tempat makan, order tak seberapa lepas tu nak demand macam2..




Seriously aku cakap, aku dah rasa kerja restaurant, kat belakang tu kaw tak tahu orang buat apa.... walaupun hotel gempak sekalipon... kalau dah customer perangai macam hampess, memang makanan korang luar cantik tapi dalam ko tak tau diorang dah letak ape...tu yang sedap lain macam tu ^________^v 



Contoh kalau tersalah order, order lambat janganlah kau pergi hentam orang sampai satu restaurant tu dengar... mana adab? budi bahasa? kecewa sangat....  *aku hanya mampu mengangguk je


Lepas tu jangan lah nak mintak bukan2.... bila orang cakap takda tu jangan lah plak nak argue....bila datang manager baru tau kecut perut =__='..... kaw ingat ni kedai mamak??



Ada yang seorang customer ni plak, dah tau2 staff ramai baru, nametag besar tulis "Im NEW here" biasa lah tu buat salah... minta maaf siap... tu pon kaw nak herdik perli " owhh staff baru rupenye, no wonder la" T______T kejam seyhh



apa2 pon, walau kat mana pon korang makan, pergi shopping ke, janganlah tunjuk lagak ok =) Ingatlah siapa kita... sekelip mata je Allah boleh tarik balik semua... kalau dah rasa diri bagus sangat pergilah duduk planet sendiri, buat oxygen sendiri, duduk sorang2 kat situ....puas hati? ... ;p ihiksssss peace yawww ^________^ V




1 172 Love this entry

  1. selalu ingtkn diri agr merendah diri. ish2., budi bahasa budaya kita :D

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com