Translate This Page

Rehlah Ramadhan: Program Bersama Mahasiswa Negeri Sembilan [Part 3]

Saturday, July 26, 2014

Assalamualaikum....

Before ni dah belanja korang dengan gambar2 aktiviti dalam program #RehlahRamadhan  PART 1  & PART 2 (klik2) ok, yang ni kesinambungan hari2 berikutnya... *nampak sangat #kopidanpasta ayat entry before ni...

jom sambung....


DAY 7 & 8 (Last Day =')



King and Queen selfie >_________<



Satu lagi group di Masjid *ape nama dia...lupe T_________T... bersama YB Dato' Norhayati bt Omar...



Antara yang dijalankan di masjid kuala serdang dan masjid lagi satu tu  ialah sesi merewang bersama penduduk kampung dan juga bersama-sama membersihkan kawasan masjid.








Tengok akak ekau dengan abang ekau haaa....rajin tolong omak masak.... hehehe


Itulah bagusnya merewang, sebab dapat la gosip2 rahsia memasak dengan makcik2 ni haaaa... yang penting aku belajar benda baru....kalau tak nak ikan melekat kat kuali masukkan asam keping yaww! *siapa dah tau diam2... 







Bubur lambuk untuk diedarkan kepada orang kampung!





 


Nampak tak kegigihan para peserta kat situ? haaaa..... =p



 Siap bubur nya bukk! Udah boleh diedar kan ye bukk~~

Ok masa untuk edar!


Sementara menunggu acara seterusnya...kita selfie dulu dehh...


 





Senyum itu kan sedekah.... "berkata mira di dalam hati"

Nak buah kundang bang? >.< *susah betol aku nak telan buah ni....huahua



Seterusnya, langsung dari SMADHM utk parlimen Jempol, which is the last stop for us in Rehlah Ramadhan 2.0 *copy ayat Khaider ... =p



Erisya, Mai, Aqila...the lovelies~ 


Mai, Mira, Mia, Iffa, Farahiyya


Akak kita yang comel...Tyra kecik....


Ta shi wo de pengyou, Yuyu Hidayu... 


Baju kuning dari kiri: Akiff, Shafiq, Idham, Ammar, Syamim *sorry kalau salah




Depan: Safwan, Belakang: Cikgu Fitri, Amirul, Azizi *lain tak nampak da...kehkeh.... Ngantuk da cikgu Fitri nyer....


 



Sesi taaruf and sharing the moment dengan adik2~~




Sesi muhasabah diri.... kagum dengan semua adik2 ni....haaa sebabnya semua cita2 besar....gaya semua aku tengok dah macam YB....hehe... mostly diorang ni bercita2 nak tolong orang palestin dan gaza... #supportgaza #prayforgaza #prayforpalestine tidak lupa juga #prayformh17 #prayformh370 #prayformuslim all around the world


Nampak tak diorang yang masih dikira bawah umur pon ambil tahu kesengsaraan umat islam..... Ada tu siap pasang cita2 nak jadi volunteer lagi.... kagum seyh! Time ni Shafiq ada baca puisi mengenai penduduk gaza..... dalam puisi tu dia bandingkan kesenangan kita dengan kepayahan penduduk palestin di sana..... sentap menusuk kalbu.... 



Kita bersenang lenang update status sana sini, online dan buat perkara lagha tapi penduduk palestin dan gaza di sana mengaharapkan doa daripada kita... Doa, doa, doa... senjata umat Islam yang paling kuat! InsyaAllah marilah sama2 mendoakan kesejahteraan mereka di sana OK..... =) *selingan sat


Ok, sesi petang pulak, lelaki pergi bergotong royong mengecat asrama lelaki, perempuan pulak bergotong royong di asrama perempuan...



Last day, bersahur bersama sama penduduk kampung pilah tengah.... terima kasih sudi terima kedatangan kami.... =)





Sekali lagi ketemu dengan YB Norhayati bt Omar... Beliau telah memberikan sedikit sumbangan kepada penduduk kampung pilah tengah...






OK, Tamat sudah perjalanan kami di negeri sembilan.... next sesi luahan perasaan & sharing the experiences..... juga post mortem untuk penambahbaikan bagi program yang akan datang...




Waktu pulang sudah.... ='(









tak tahu dapat join lagi tak lepas ni... Sem 5 sampai 8 ni banyak kena buat paperwork huuhuhu.... 2 years more, then i'll finished my studies, insyaAllah... doakan akak ekau ni heh >.< study rajin2 tau...

Semua urusetia (Hafis, Zahier, Zaheed, Shafiq, Amir, Syamim, Faruq, Khaider, Akiff, Idham, Shipa, Zati, Effa, Yuyu, Watie, kak Zana, Fatimah Yaman, Fatimah Zahrah, dan Tyra kecik)  dan crew ezanie creative!


Semua Peserta (kedengaran suara fatin dengan aja kejut sahur...kehkeh) dan Semua YB dan Dato' yang menjayakan program Rehlah Ramadhan 2.0 kali ini....

Pakcik2 bas yang sudi melayan kerenah kami! >________< lagi2 time tengok movie


Tidak lupa juga semua adik2 dan warga kampung... =)




 Peserta Rehlah Ramadhan shooting iklan raya!




Di kesempatan ini, saya nak ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin kepada semua pembaca blog ini!


HABIS DAH! PULANG YOK...*sebenarnya banyak lagi kesinambungan.... insyaAllah akan di update nanti~~..... GUA AKAN MERINDUI KAMU SEMUA.... =') GUA NI PENYEGAN SIKIT SEBENARNYA.... SO, KALAU JUMPA NANTI TEGUR2 LAH YE...



0 172 Love this entry

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com