Translate This Page

Pentingnya aura positive...

Monday, September 15, 2014

Assalamualaikum....


Hari ni 16 september #harimalaysia... Tau? Bagus... So, marilah kita mem positivekan diri kita walaupun orang di sekeliling kita banyak yang negative... Apa punya ayat takde kaitan...huahua

Aku rasa gambar ni positive... *plez cakap caption win


Ok, tajuk pon dah ada gaya ala2 motivator... Kenapa pentingnya aura positive?  

1. Penting sebab bila orang buat hati kau sakit, ko cool je.. Ignore je... 

2. Penting sebab bila kau ada membe yang selfish, ko macam tak kisah sebab kau yakin Allah akan tolong...

3. Penting sebab bila kau emo, kucing datang kat kau, kau takde lah rasa nak campak kucing tu kat dinding...tapi kau belai dia...

4. Penting sebab nanti kalau orang yang mental dan jiwa dia sakit asyik nak argue dengan kau, kau diam buat dunno jer... Walaupon ramai yang tahu kebenaran di pihak kau...

*pss, diam tu kan lebih baik, bak kata orang jangan dilayan orang seperti tin kosong...kehkeh buat habis tenago ngn air liur jo....

5. Penting sebab kau rasa setiap masalah atau kesenangan tu ujian kasih sayang Allah kat kau...  #Alhamdulillah =)

6. Penting sebab bila bergaul dengan orang negative, ko meneutralkan keadaan...insyaAllah

7. Penting sebab bila kau buat sesuatu yang baik tak bertentangan dengan syariah walhal orang sekeliling duk mengata kau ni bajet, poyo bagai, tapi kau buat tak endah...

8. Penting sebab walau apa pon yang berlaku kau sentiasa senyum dan enjoy life kau walaupon kadang2 life ko hectic gila... 

*setiap pengorbanan pasti ade result yang positive cuma masa yang membezakan ia...



#alhamdulillah aku bersyukur sangat kawan2 dan orang di sekeliling semua support aku selama ni.... Mak abah yang menatang aku bagai minyak yang penuh... =')

Kucing comel yang sentiasa menenangkan aku walaupun muka dia tak pernah senyum... Huuerhurhur



#whosaysyou'renotperfect? ;)


2 172 Love this entry

  1. alhamdulilah mereka support ^_^ setiap manusia ujiannya berbeza ^_^

    ReplyDelete
  2. selalu berdepan dgn client yg bersikap negatif, demi menjaga nama baik
    company, kita teepaksa positif

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com