Translate This Page

Tips: CARA NAK UNLOCK SIM ME ZTE

Wednesday, October 08, 2014

Assalamualaikum...


Nampaknya ZTE ni bukan calang2 simcard boleh masuk.. Aku rasa ALCATEL pon ada masalah yang sama. So tanpa membebel panjang aku share cara nak unlock sim me yang ni contoh model ZTE V793 yang pakai dual sim dan model lain pon boleh kot:






KENAPA NAK UNLOCK SIM ME?

  • Korang boleh gunakan sim card yang lain untuk masuk dalam first sim card holder *for dual sim handphone
  • Kalau tak unlock sim me, korang tak boleh layar internet menggunkan on data mobile.. wireless sahaja boleh


CARA-CARA:

1. Dapatkan imei code dengan menekan *#06#

LEPAS TU AKAN KELUAR NOMBOR PANJANG TU KAN? *salin kat mana2

2. Ada sesetengah customer service dia minta nombor DIGI yang berdaftar masa mula2 beli handphone tu, so be prepared je lah

3.Siap sedia untuk contact DIGI customer service: (Tak kisahla korang nak pakai sim ape kena call DIGI customer service untuk unlock SIM ME OK)


016-299 8888


Tak pasti 24 hours ke ape. Better call dalam pukul 9 a.m-6 p.m Kalau pagi2 tu lagi ok kot....


4. Lepas tu dia akan tanya nak cakap dengan perunding ke apa, then soalan yang perlu ditanya:


Selamat pagi encik, boleh saya dapatkan code untuk unlock SIM ME model ZTE/ ALCATEL? *haa siap tolong buat ayat lagi... xD


Lepas tu dia akan minta IMEI code korang tadi...
Lepas tu salin key code yang diberi, lepas tu korang enter code tu dan siap! Sim card lain dah boleh dipasang pada sim holder yang pertama *for dual sim phone



 p/s: Aku baru je tahu sistem handphone ni macam tu, penat jugak duk godek2 satu hari.... #alhamdulillah boleh jugak... punyalah ingat ni handphone takde function la ape la...ahhaha... yang dah tahu tu diam2 je.... #kbye


KORANG NAK TAHU APA LAGI? MUNGKIN BOLEH JUMPA DI SINI


THANX FOR READING THIS ENTRY...  FEEL FREE TO SHARE! 
(^_________^)V



8 172 Love this entry

  1. Greetings from Florida! I'm bored to death at work so I decided to browse your
    site on my iphone during lunch break. I really like
    the info you present here and can't wait to take a look when I get
    home. I'm amazed at how fast your blog loaded on my
    mobile .. I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyways, fantastic
    site!

    Here is my weblog: return on investment

    ReplyDelete
  2. Ahaa, its fastidious conversation on the topic of this article here at
    this web site, I have read all that, so now me also commenting at this place.



    Check out my website; Click This Link

    ReplyDelete
  3. Thanks designed for sharing such a pleasant thought, article
    is fastidious, thats why i have read it entirely

    My web blog :: here

    ReplyDelete
  4. I amm actuаlly thankful too the owner of this website who has shared this impressive piеce of writing at at this time.


    Also visіt my blog ... isosensuals tight review

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com