Translate This Page

Ice Skating: IOI Mall vs Sunway Pyramid, Mana Best?

Tuesday, February 24, 2015

Assalamualaikum..


Pada bulan Januari yang lepas, membe BCR (bloggers chat room) telah mengadakan gathering yang dikira besar jugak anjuran Ungu a.k.a Hafeedz Morni bertempat di IOI Mall Putrajaya yang baru teww..




Sekali jalan2 aku tengok gaya IOI Mall seakan-akan SCM (Setia City Mall) dari dia punya foodcourt, taman macam tu lah... and mestilah SCM tetap di hati.... Tumpuan artis2 giteww >.< 



Since IOI ni baru lagi so kerusi warna warni mungkin coming soon macam kat SCM.. kehkeh.. Macam tu jugaklah tempat ice skate dia sangat baru... Tapi kos bayaran lebih kurang macam di Sunway Pyramid...


Weekdays : RM23 without glove and socks
Weekend  : RM 26 or RM28 kalau xsilap aku
Duration   : Main puas2 11 a.m- 10 p.m xsilap (cuba cek balik ye)


Tapi kalau nak solat dibenarkan keluar sekejap sebab dalam tu memang takde surau... (^_____^)


Kalau dah baru memang nampak sangatlah baru suasana dia kan... Tapi aku dah biasa dari dulu memang ice skate kat Sunway Pyramid... Suasana dia lain.... Aku suka... Dari pintu masuk je kau dah rasa fefeeling kat oversea gittew... >.<



Mungkin sebab wallpaper dia penuh dengan musim salji... =*


Tapi macam tak fair la kan aku compare kan Sunway Pyramid dengan tempat baru kan? hehe... Tapi dua2 tempat ni sama jer... ada Ice Police yang jaga and warn kau kalau kau cuba nak berselfie or take a picture.. Tapi dah ramai orang kot...pandai2 lah cover kalau nak amik gambar atas ice... =p



Tapi taman kat IOI ni cantik gak...aku suka...walaupun baru lagi kan...tak sangka ada taman berbumbung boleh lepak2 camtu.... Jom terjah gambar gathering kitorang jelah ^__________^



Sementara menunggu yang lain

Let us take a wefie!! 



Yuu and "adik" dia excited amik hadiah dari jepun...eyh ke korea? xD.. *padahal aku dah excited kat belakang tu haaa... 

Otw, ke tempat ice skate... Kesian geng2 yang lama menunggu... hikss...lepas ni kena buat denda lah siapa lambat =D 


Ready to fall on ice! hewhew.. ade few lagi yang tak join....  



Smart wakk kasut dia >.<


Bagi aku, yang ni masih baru dan kosong... mungkin ada orang suka macam ni...Tapi aku jenis yang suka ade decoration tak kisah lah dari bumbung ke dari dinding...hewhew *bajet interior designer betul




Masuk pukul 12 lebih macam tu lepas tu 2 lebih keluar dah T___T hewhew... Rasa tak puas main kalau tak jatuh, walaupun jarang jatuh melainkan orang tarik dan tolak xD #angkatbakulsendiri

Selesai makan dan solat zohor plan nya nak main boling, boling tutup.. So ke taman ke kita...








 Ok lah duduk di rumput yang lembut berbumbungkan atap seramik O.o eyh yeke?berpemandangankan kolam air pancut yang cantik sekali....... jangan tegur cara aku bermadah... xD


Lepas sesi bertaaruf, sesi cabut undi.... 



Sesi undi dan Exchange hadiah ~~


Ini lah hasil sesi tukar hadiah... Tq penaung a.k.a admin BCR, Jejaka Terhangat bagi pengiktirafan kat aku.... T__T 

hadiah dari Paris?? >.<

Antara yang hadir.... ^__________^ V ada dua orang yang dah balik, ada seorang dia pemalu xnk amik gambar xD *larikkkkkkkk






OK habis dahh! Thanx Ungu sebab sudi belanja minum...kehkeh.... Lepas ni boleh jadi penganjur and tambah baik apa yang kurang (^__________^) Lepas ni plan SKYTREX EXTREME PARK...kesinambungan Big Thrill yang INI


P/S: Kalau korang rasa nak join community ni jemputlah yer...hehe.. Nak tahu best ke tak jom terjah entry kat SINI


THANX FOR READING THIS ENTRY!!


8 172 Love this entry

  1. wah..seronok aktiviti bersama blogger ni..lepas ni mesti ada plan lain kan..all the best to u..

    ReplyDelete
  2. tak penah berkesempatan pergi blogger gathering lagi

    ReplyDelete
  3. bestnya..baguslah aktiviti sihat bsama blogger . menguatkan lg silaturrahim ;)

    ReplyDelete
  4. tak sempat lagi nak pergi ioi ni T.T

    ReplyDelete
  5. wow.. xtahu pun ada BCR ni.. hihi.. seronoknya gathering...

    ReplyDelete
  6. xreti main ice skating HAHHAHHAHA

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com