Translate This Page

U Cafe Wangsa Walk Food Review

Sunday, May 24, 2015

Assalamualaikum..

Kali ni aku nak review makanan yang macam-macam ada di U Cafe Wangsa Walk! Jangan risau sebab restoran ni ADA SIJIL HALAL.. :) tak perlu was was lagi2 dah nak berpuasa ni kan...hehe

Mempunyai 2 cawangan termasuklah wangsa walk dan satu lagi di Sungai Wang..
Pose dulu yer, restoran dia memang cantik, tapi gambar aku haruslah ada dulu... >.<

Lawa kan? Sumber gambaq lyzafisol ^,^ Lokasi dia dekat wangsa walk mall sebelah old town >.<

 Sampai2 je terus terjah benda ni dan nasi kukus!! Hahah sedap kot, lepas tu bantai makan kasi habis... Lupa lepas ni nak makan benda lain plak...huahua

Bersama kak Julia~~ theme kitorang nak sama aritu huhu

Ok lah jom tengok menu yang ada kat U cafe ni... Ada Malay cuisine, Western cuisine dan chinese cuisine pon ado~ Ok jom zas gambar je la kasi korang terliur sikit...muahaha

Kerabu pon ado... >.<

APPERTIZERS


Antara menu yang top selling! Memang wow! Combo platter ni korang mesti cuba! 

MALAY CUISINE

Nasi kukus antara menu dia! Favourite tau? haha RM3 jer satu set~

Nasi Bonjori, kuewtiaw, bihun dan laksa!! Suka sangt laksa dia, aku dah kenyang pon rasa tergoda nak hirup kuah dia...memang mantap la!

Haa, nak berbuka mesti nak cari nasi kan? Nah, macam-macam jenis nasi ada bak hang >.<

Nah nasi lagi, serius macam makan kat rumah...korang jangan lupa try nasi dengan ikan Talapia tu... 


Haha rangup kriuk2... I loike!!


Antara menu baru~~ sedap tau, nasi goreng lepas tu ada macam2 rencah dalam tu...dekorasi dia kreatif kan? Ok, macam2 lagi ada, kalau nak tahu datang sendiri :p

WESTERN CUISINE

Konon2 teaser la... Lolz

Antara western food yang kitorang makan haritu, semua sedap! Sebabnya aku tolak batu kayu je... xD Tapi aku tau la menilai gak...ingat apa? Tau kipas je ke? =P 


Tapi apa yang aku suka sangat sebab dia banyak decor pakai sayur, dahla sedap lepas tu macam sihat plak sebab sayur banyak kan...Eyhh ke memang macam tu? haha


Btw, kalau nak buat event pon boleh... Then, dekorasi diberi secara percuma... Kau cakap je kau nak design macam mana... Lepas kedua2 pihak dah deal, haa apa lagi, tunggu time event je ok

Dah terpanjang plak aku membebel...Macam biasa,.. photo time!!

With EinaAngel

Antara rakan media blogger yang hadir

Habis dah~~ segan nak sembang banyak2 dengan diorang ni... Hahah, seyum kambing jela... Realitinya? Lolz... Korang memang superb walaupon dah jadi mummy and daddy! >.<



Thanx a lot EinaAngel sudi jemput kita >.< dan share gambar termasuklah kak Julia Johari  , Bro Jamar Bahar, Ina Ainaa dan Beary Blossom sudi share gambaq yang superb!! 


Thanx a lot Jonathan and Rachel atas layanan yang mesra :))

Untuk maklumat lanjut, silalah ye:

For Reservations or any InquiriesContact P.I.C U-Cafe; Rachel:+6019-3133668 

Alamat:
U-Cafe,
GL-06 Wangsa Walk, Wangsa Avenue,
No 9, Jalan Wangsa Perdana 1, Bandar Wangsa Maju,
53300 Kuala Lumpur, Malaysia

No. Tel: 
03 - 4131 9686 

  Facebook: 
U-CafeFanpage


Selamat Mencuba dan Selamat Menyambut Ramadhan yang bakal tiba!!

(^_________^)V


7 172 Love this entry

  1. Nice entry yunk!! Luv u!! Hee.. Best sangat dapat menternak lemak bersama2 aritu.. Hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq hihi eina! Ada jodoh pasti ketemu lagik >.<

      Delete
  2. Good review dik Shiqin, tengok semua lautan makanan hari ini shiqin post buat perut tak senang hati hahahhahaha nice to meet u dik!

    Jumpa lagi naaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kak~~ Nice to meet u too kak! ~~ hehe

      Delete
  3. banyak giler menu kan..sampai tak terlarat nak habeskan..sedap2 lak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la tu mcm2 ada..hahah sdap2 sume~

      Delete
  4. Aaa lapar semula bila tgk.. Sedapnyaa

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com