Translate This Page

(Review) Skin Soul Skinshield Set

Monday, August 17, 2015

Assalamualaikum and hye!!  

Mungkin ada kat luar sana yang berminat dengan produk Skin Soul Skinshield iaitu dalah satu produk penjagaan muka yang diformulasi dengan bahan organic Ashitaba dan juga estrak bahan botani yang lain yang membantu dalam memperbaharui kulit anda! 

Apakah fungsi Ashitaba? Ashitaba membantu dalam mengekalkan kulit anda sentiasa "glowing" dan sihat! Selain itu terdapat phytonutrinets yang terdiri daripada 11 vitamins dan 13 minerals serta antioksidan bersama flavonoids (chalcones). 





HYDRA-PURIFYING CLEANSER
First time pakai pencuci muka ni, baru sekali cuci dah terasa muka sangat lembut, bersih, lembap dan "glowing". Mengandungi bahan organik dan estrak bunga Daisy.




HYDRATING, ENERGIZING & PORE-REFINING LOTION
Berfungsi mengekalkan kelembapan kulit dan mengecilkan liang roma. Jadi, kulit anda akan berasa lebih lembut dan kelihatan sihat bersama pH yang neutral. Bertindak seperti toner. So, lepas cuci tuang sedikit pada kapas muka dan sapukan ke muka dengan membuat urutan dari bawah ke atas ;)




LIFT AND BRIGHT SERUM
Zaman sekarang kalau tak pakai serum tu tak sah la kan. hehe. Serum ni bertindak untuk mengekalkan keanjalan kulit di mana ia bertindak sehingga ke lapisan kulit paling dalam. 

Kandungan aktif polyphenols dan flavonoids dalam Ashitaba memainkan peranan dalam menghalang daripada pencemaran di persekitaran anda termasuklah sinaran UV. Ia juga mengandungi peptides dan juga collagen bagi mengurangkan kekeringan kulit anda selain membantu membentuk kulit anda dengan cantik.



Hanya titiskan beberapa titik di tangan dan urutkan pada kulit anda


12 IN 1 SUNCARE DAY CREAM (SPF 50)
Kelebihan cream ni bukan sahaja sebagai perlingdungan UV malah boleh buat makeup base jugak tau ;) Antara kelebihan lain cream ni ialah:

1) Melindungi dan melembapkan kulit
2) Mencerahkan kulit anda
3) Mengimbangi warna dan tona kulit
4) Menutup cela di muka (macam CC cream la, hehe)
5) Menutup kedutan
6) Melindungi daripada sinaran UV
7) Menguatkan kesihatan kulit
8) Melegakan ketidakselesaan pada kulit


SKIN SHIELD NIGHT CREAM
Jangan lupa, malam pon kena pakai cream tau. Ini bagi mengurangkan kedutan halus di muka dan mengecilkan liang roma. Selain itu ia juga bertindak dalam mengurangkan cela pada muka dan membaiki kondisi kulit supaya kulit anda sentiasa tampak muda!! 

Skin Soul Skinshield Travelling Set!

Lepas ni jangan lupa next entry MASKARA MEMANJANGKAN BULU MATA SECARA SEMULAJADI! TANPA BAHAN MERBAHAYA TAU ;) CLINICALLY TESTED!

Nampak tak muka aku makin berseri2 sekarang? Haaa...SO, apa tunggu lagi? Dapatkan sekarang di cawangan Skin Soul berdekatan anda okayh! ;)  PRICE: RM500. JANGAN LUPA TEBUS CODE #SSclover dengan pembelian RM 100 dalam single receipt dan berpeluang untuk mendapat SkinSoul Skinshield set worth RM100 for free! Nak beli Travel Set RM500 tau. Pakai code tu boleh dapat RM388 SAHAJA!!


CAWANGAN SKINSOUL:

PARKSON PAVILION
MID VALLEY
NU SENTRAL
IOI CITY MALL
HOLIDAY PLAZA, JOHOR
1st AVENUE, PENANG


FOR MORE INFO, VISIT:SKINSOUL FACEBOOK
http://www.skinsoul.com.my/

1 172 Love this entry

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com