Translate This Page

Senarai Tol menggunakan Touch n Go sepenuhnya mulai 9 Sept 2015!

Monday, August 31, 2015

Assalamualaikum!


Tahukah anda, mulai 9 september 2015, 12 tol di Malaysia akan menggunakan kad touch n go dan smart tag sepenuhnya? Bayaran tunai tidak lagi digunakan. Jadi jom tengok senarai tol yang mula dikuatkuasakan dengan penggunaan bayaran tol elektronik ini!




1. Plaza Tol Jitra
2. Plaza Tol Bukit Kayu Hitam (PLUS)
3. Plaza Tol Lunas (PLUS)
4. Plaza Tol Kubamg Semang (BKE)
5. Plaza Tol Jambatan Pulau Pinang (BKE)
6. Plaza Tol Gombak (KLK)

7.Plaza Tol Bentong (KLK)
8. Plaza Tol Dato' Keramat (AKLEH)
9. Plaza Tol Ayer Panas (DUKE)
10. Plaza Tol Sentul Pasat (DUKE)
11. Plaza Tol Batu (DUKE)
12. Plaza Tol Lebuhraya Smart 





Tapi, tahukah anda, mykad atau kad pengenalan anda boleh digunakan sebahgai kad touch n go? Mungkin ada yang sudah tahu. Mungkin ada yang tidak tahu IC atau mykad anda boleh digunakan sebagai kad touch n go bukan sahaja di Stesen LRT , bas rapid mahupun KTM tetapi di Tol juga!


Yang penting kena topup dulu okayh!


Jangan risau, kini anda boleh topup, beli kad baru, check balance dan refund kad touch n go anda di mana2 cawangan terpilih seperti:

1. Watson (topup/upgrade ke kad touch n go)
2.Tesco (topup/ upgrade kad ke touch n go)
3. Self Service Kiosk, SSK (Klik sini untuk ketahui senarai SSK)


Selamat ber touch n go!!



9 172 Love this entry

  1. owhh..terima kasih share info..

    ReplyDelete
  2. Sekarang senang dah ada IC TnG... apapun, kena selalu berisi TnG tu.. heee

    ReplyDelete
  3. tol belah utagha je banyak..hihi.....

    jemput join giveaway MERDEKA GIVEAWAY BY HONEYONNEE.COM

    ReplyDelete
  4. hihi.. skrg kena stanby je duit dlm tngo kan.. hihihi

    ReplyDelete
  5. PErnah guna sekali je mykad as touch & go.. Tak berani nak guna selalu.. Takut tersalah letak & hilang.. Huhuhu~
    RosmizaAli.Com

    ReplyDelete
  6. Ok. Baru tahu ic pun boleh ditop upkan jadi kak touch n go hihi :)

    Very good info dear

    ReplyDelete
  7. tq for this sharing!!! yayac dari BW UZU ...BW sini....yayac dah follow sini....mohon follow blog & komen murni di entry yaya

    http://www.yayacendana.com/2015/09/kaio-studio-photographer-videographer.html

    tq.... :)

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com