Translate This Page

Convert file Online & Download Video Online from Instagram, Facebook, Youtube!

Friday, February 26, 2016

Assalamualaikum

Pasti ramai yang tertanya-tanya macam mana nak download video secara online dengan mudah tanpa perlu download apps kan!




So kali ni saya nak share beberapa link yang memudahkan urusan korang mendownload video, convert file contohnya daripada mp4 ke mp3, pdf ke word dan pelbagai lagi secara online!! Tak perlu download apps..

Hehe berikut adalah link yang biasa saya gunakan untuk download video daripada instagram, facebook dan youtube.. 

Tapi sekarang FB dah maju sikit and boleh download terus videonya. So, apa apa pon anda boleh klik terus link di bawah untuk mendownload video dan convert file yang anda mahu:

1. www.keepvid.com
Kat sini selalu tempat shiqin sunshine ni download video youtube ataupun convert video youtube ke mp3 hewhew... Yela nak tutorial makeup ke tutorial tudung ke kan senang download siap2..

2. https://www.vededown.com
Sini plak shiqin sunshine download video daripada instagram... Macam biasa la video kenangan atau tutorial makeup or tudung kihkih


3. http://www.online-convert.com
Kat sini plak saya selalu convert file kalau nak buat video pakai movie maker...kena convert file daripada mp4 ke wmv. Barulah boleh edit video nya.. Kadang upload terus pon boleh, depends pada software yang digunakan okayh..

Haa, nak convert pdf ke words pon boleh..kehkeh senang kerja nak copy paste... Lolz *jangan tiru aksi ini =P


4. www.dredown.com



Sekian sahaja perkongsian untuk hari ini... Salam Jumaat... Jom baca al-Kahfi ^^,

Antara yang menarik:












3 172 Love this entry

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com