Translate This Page

Pokemon Go 2.0 | Lepas aku tengok ni terus uninstall game tu!

Friday, August 05, 2016

Assalamualaikum..



Pokemon Go 2.0 baru sahaja dilancarkan di Malaysia buat julung kalinya... 

Aku pun turut sama tidak melepaskan peluang install game tu lepas aku try APK version bulan lalu... Sebab aku tak nak ambil risiko gara2 game punya pasal...

Tapi, banyak dah review negatif tidak kira lah dari dalam mahupun luar negara game pokemon go 2.0 ni kepada pemainnya... Aku sarankan korang baca lah sampai habis kat sini ye >>> 



Last sekali aku nak share kat korang ni... Game ni bagi sesiapa yang tak tahu dia macam waze lah... 

Korang kena move ikut map kat negara yang korang duduk untuk cari pokemon. Saje aku try tekan pusat training pokemon.. tengok ni lokasi dia kat mana??

Kau rasa? Ke korang tak rasa apa2? Hurmm... Ni baru permulaan... Mula2 singgah masjid, pastu singgah church plak sebelum kau naik level? So aku tak nak ambil risiko dan terus uninstall game ni... 

Sejak dua menjak ni... aku suka membaca benda2 yang jadi viral ni... Bagi aku, tak perlu nak ikut trend sangat pon tak ape... Yang penting kau capai tujuan baik kau untuk hidup..

Apa-apa pon ni pendapat aku je... Korang pon mungkin ada pendapat tersendiri kan... There's no right or wrong okayh ;) #mohonjangankecamsaya

Sekian...


8 172 Love this entry

  1. Hahhahaha itu la pasal, ena baru install. Lepas tu makaih, bukan main jauh dia pi.. terus uninstall.. tak ada masalah nak pi jejauh gittew

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia nk suruh merantau kan...hahahh... pastu masuk semak samun xsedar dah...sbb dah ketagih...lolz

      Delete
  2. lepas ni masjid dan surau lebih penuh dengan orang.
    tapi semuanya dok men pokemon. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu kan... ttibe nak tgkap pokemon punya pasal kacau saf org nak solat... haha imaginasi betoii sy nihh

      Delete
  3. Hhaha tu yg ramai sangat kecoh....

    ReplyDelete
  4. Peringatan kpd penulis2: Mohon tidak menyebarkan maklumat salah yg boleh mmbawa fitnah. Jgn sekadar dahagakan klik ats populariti topik Pokemon Go.

    Pokestops/Gyms selalu nya tempat2 landmark awam. Contoh: tempat2 bersejarah, taman2, pintu gerbang, dan ye, rumah2 ibadat, termasuklah masjid, gereja, kuil, sbg. Semua tempat2 awam. Sebab apa? Senang cari dan senang akses.

    Tak perlu pun pergi ke mana2 tempat di atas utk level up. Nk level up cite lain. Tiada unsur hasutan dri pergi masjid kemudian pergi ke gereja. Sebenarnya tak perlu pun masuk, selalunya memadai sekadar berada di kawasan berhampiran, ikut anggaran GPS fon shj.

    Berita2 buruk psl game sume disbbkn pengguna takde common sense. Kalau main whatsapp mse bawak kete pun boleh accident, takkan nk haramkan whatsapp kan? Yg cuai lalai lewatkan solat sbb sibuk layan blog, salah teknologi atau diri sndiri?

    Tepuk dada tanya iman.

    Orang suka kecam benda yg dorang tak tahu. Ignorance breeds hate.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedangkan pokemon boleh ditangkap dalam rumah, tak mustahil ia ada dalam bangunan2 lain :)...

      Maafkan saya, point yg mana yg tidak bnar tu boleh bgtau dgn lebih jelas?

      Untuk fatwa tu dah jelas dikeluarkan dalam tv mahupun media sosial yg lain... dan utk isu keselamatan pon sudah disertakan sumber di situ...

      Apa yg ditulis oleh sy sndiri sekadar pendapat... kalau anda rasa anda boleh terus rasional dgn bermain game ni, takde masalah n teruskan :)

      Delete
  5. Jgn bce/amek tajuk berita sensasi. Amek dri sumber asli. Berasaskan fakta, n tak biased.

    http://muftiwp.gov.my/index.php/perkhidmatan-s/bl/1116-bayan-linnas-siri-66-integriti-data-peribadi-dan-kesihatan-pemain-selamatkah-pokemon-go

    Bce molek.

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com