Translate This Page

Senarai Produk Terbaik Hilangkan Parut Dalam Dunia!!

Saturday, March 11, 2017

Assalamualaikum...

PRODUK HILANGKAN PARUT TERBAIK DI DUNIA

Pasti ramai di luar sana yang tercari-cari produk hilangkan parut dengan berkesan bukan? Di sini saya nak share kan kepada anda beberapa produk yang boleh menghilangkan parut dengan berkesan:

AZANIS SCAR SERUM



Azanis Scar Serum nama yang tidak asing lagi dalam sosial media sehingga kini dan telah pon dipasarkan secara meluas ke Malaysia, Singapore, Indonesia dan Thailand.Jadi tidak hairanlah Azanis berada dalam list produk hilangkan parut terbaik dunia!

Kelebihan Azanis Scar Serum 

-Kesan lebih pantas dan cepat serta cepat meresap. 
-Dirumuskan dengan Vita-Cocoa Booster Formula yang merupakan gabungan khas 100% pekat Vitamin E semulajadi (d-alfa tokoferol) dan Organik Cocoa Butter (minyak Theobroma)
-D-alpha tocopherol mempunyai 50% lebih kuasa anti-oksida dan adalah lebih baik diserap daripada Vitamin sintetik E.
-Mengandungi lemak koko, lemak berwarna krim yang diekstrak daripada biji koko, telah lama terkenal dalam mencegah dan merawat parut.
-Harga mampu milik dan sesuai untuk kebanyakan parut.
-Botol yang kecil dan mudah di bawa kemana-mana
-Boleh didapati di farmasi-farmasi Guardian, Watson, Caring Pharmacy atau online store.

DERMATIX


Dermatix juga adalah salah satu produk terkenal dalam menghilangkan parut. Digunakan sekurang-kurangnya sekali sehari, kawasan yang berparut dibasuh bersih kemudian disapu Dematix dengan rata sehingga kering dan meresap.

Akan tetapi, tidak disarankan memakai Dermatix jika anda mengalami luka yang terbuka, luka yang belum kering dan campur dengan krim/gel lain.


Kelebihan Dermatix

-Dermatix ini mengandungi Cyclopentasiloxane (CPX) bagi melembabkan dan meratakan bekas luka
-Ianya berbentuk gel silikon dan sesuai digunakan ditempat bekas luka pembedahan, luka terbakar dan luka-luka yang lain yang telah kering.
-Mengandungi Unique Vitamin C Ester untuk melindungi luka dari sinar UVA dan UVB serta dapat memudarkan bekas luka. 
-Menjaga kelembapan kulit dan ianya juga tidak berminyak.
-Boleh didapati di farmasi-farmasi Guardian, Watson, Caring Pharmacy atau online store.


MEDERMA



Mederma juga baik untuk menghilangkan parut. Cecair yang berupa lutsinar cuma baunya saya agak kurang gemar dan selepas sapu ianya akan jadi seperti tidak smooth dan boleh menyebabkan gatal-gatal. Itu berdasarkan pengalaman saya.  

Tapi lain orang lain jenis penerimaan nya bukan? hehe... 

Kelebihan Mederma

-Mengurangkan kesan parut. [luka/jerawat] bergantung kepada jenis parut
-Menegangkan kulit
-Melicinkan kulit
-Memulihkan kulit yang rosak , kulit kering, melecet, parut hitam
-Boleh didapati di farmasi-farmasi Guardian, Watson, Caring Pharmacy atau online store.

BIO OIL



Bio Oil mempunyai bau yang menarik dan boleh juga menghilangkan parut bergantung kepada jenis parut. Akan tetapi, Bio Oil kurang sesuai dengan kulit yang sensitif kerana teksturnya yang agak berminyak dan memerlukan sapuan yang lama untuk ia cepat meresap. 

Jadi, sekiranya muka atau kulit anda mengalami jerawat yang teruk, tidak digalakkan menggunakan bio oil kerana ia akan menyebabkan kulit anda menjadi lebih teruk. Kalau ada luka yang terbuka pon elakkan.

Kelebihan Bio Oil

-Menjadikan kulit licin 
-Seragamkan texture dan warna kulit
-Menegangkan kulit 
-Menghilangkan kesan kedutan
-Boleh didapati di farmasi-farmasi Guardian, Watson, Caring Pharmacy atau online store.

Sekian perkongsian saya untuk hari ini. Apa-apa pon semua bergantung kepada jenis kulit bukan? Lain orang lain penerimaan nya yang penting ada usaha untuk mencuba... Hehe.. 

Hope perkongsian ini sedikit sebanyak membantu korang dalam mencari produk untuk menghilangkan parut okayh!


5 172 Love this entry

  1. Pernah guna bio oil jer.. So far, membantu hilangkan parut

    ReplyDelete
  2. Tak sabar nak gunakan Azanis..ramai kata bagus produk ni

    ReplyDelete
  3. dah lama aim hazani,.tapi belum beli lagi

    ReplyDelete
  4. krim herba kemboja pun menjadi sangat untuk hilangkan parut. terutama parut jerawat. muja pernah guna :D

    ReplyDelete
  5. dik.. mungkin boleh tambah ESP Shaklee.. hee~

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com