Translate This Page

Akhirnya, Aku Tamatkan Zaman Belajar dengan First Class Honour!

Friday, April 21, 2017


Assalamualaikum...

AWAS: Jangan teruskan membaca kalau tak suka :p #positivevibesonly

Ok ckupla 3 bunga untuk 3 kali amik scroll... Alhamdulillah, JPA scholar for Diploma in Pharmacy and PTPTN exemption for Bachelor Degree in Env Health and Safety...

Nak tahu cara dapatkan PENGECUALIAN PTPTN? KLIK SINI



Now aku punya kerja di Pharmaniaga more towards management which I need to integrate the knowledge of event management, pharmacy, safety, health and envi... 💪💪 and also networking and business!! 😎😎 Kenapa tak sambung Farmasi? Haa BACA SINI




Tak sia-sia aku belajar buat part time bisnes time study dulu and belajar cara nak handle customer, set up online bisnes, Ads and promotion, marketing strategy semua...

Thanks a lot kat Kakak Saudara aku sendiri yang jadi personal coaching aku and agent lain... Now, still buat part time business melalui website >>>SINI

Aku belajar networking melalui blog, then dari situ aku lebih kenal ramai orang dari pelbagai bidang... And we earn and exchange knowledge each other.. 

Pasal event management pula, aku dah start handle event besar masa form 4 or form 5 macam tu.... Then time study kat Universiti lagi lah banyak event/projek kena handle and organize...

Kat situ lah aku belajar develop communication skills dengan orang luar and soft skills walaupun kadang2 ada jugak time hustles nye...

So konklusinya, work smart and hard... Kalau hard je tak guna jugak 😂😂 Because you learn better thru experience (practical) not theory...

Percayalah kau belajar macam mana pon kalau tak praktikkan ilmu tu sekejap je hilang... Yang penting basic knowledge and attitude tu ada😎😎

Btw, sekarang ni aku takde mood nak sambung master... Sebab sekarang dah best kerja and time kerja pon kena pergi training macam dengar lecture... Kecuali kalau ad requirement baru, terpaksalah sambung kan... 😌😌😌

Last but not least, thanks a lot Mama, Abah, family semua, cikgu2, lecturers, kawan2, haters semua yang tolong dan doakan kejayaan aku... Hiks

Pada aku kejayaan tak semestinya nak harumkan nama negara ke jadi billionaires ke yang penting kau bersyukur, dapat happykan orang tua and family dan enjoy apa yang ada ;)

Tak perlu compare dengan orang lain, sebab rezeki tu datang dari Allah... ;) Cuma masa dan cara kau dapat tu yang membezakannya... Hehe

Sekian, celoteh dari aku...


5 172 Love this entry

  1. Setuju dengan kata-kata tu. Kalau belajar sahaja tapi ilmu tu kalau tak dipraktikkan tak guna juga kan. sekejap sahaja akan hilang. You're such an inspiration! followed you here :') jemputlah datang blog saya jika berkelapangan.

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com