Translate This Page

Kenapa Jeragat Tumbuh dan Petua Mengurangkannya...

Sunday, April 09, 2017

Assalamualaikum...

Pasti ramai antara kita yang mengalami masalah jeragat pada kulit muka. Jeragat muncul tanpa mengira usia mahupun jantina namun terdapat beberapa faktor yang meyebabkan jeragat tumbuh dengan happynya...



APA ITU JERAGAT?

Jeragat atau dalam Bahasa Omputeh nya, freckles ialah tompok-tompok hitam yang disebabkan melanin yang terkumpul dan menjadi warna coklat muda atau coklat tua.

Lebih teruk lagi apabila ia menjadi warna hitam yang terkumpul di muka biasanya berkelompok, baik di pipi mahupun di dahi atau dagu. Jeragat boleh dipudarkan atau dikurangkan, tetapi tidak boleh dipulihkan sama sekali. 

Mungkin anda tidak ada jeragat, tetapi mencegah lebih baik sebelum ditimpa masalah ini. Melainkan anda menjalani rawatan laser atau pembedahan yang melibatkan perbelanjaan kos yang tinggi!

PUNCA JERAGAT

1. Ia disebabkan oleh pancaran UV matahari yang menjadikan kelebihan pigmen.
2. Hormon yang tidak seimbang disebabkan mengandung atau menopaus.
3. Gelisah dan tidak cukup tidur.
4. Menggunakan makeup yang tidak berkualiti dan bermutu rendah
5. Menggunakan produk yang mengandungi bahan terlarang seperti “Hydroquinone, atau dalam racun berjadual, merkuri, hydroquinone benzene-1,4-diol atau quinol’ dan tretinoin, yang tidak dibenarkan dalam produk kosmetik.

-Hydroquinone menghapus jerawat, mencerahkan kulit serta “menghakis” kulit muka yang kusam dan menjadikan kulit itu nipis serta licin. KESANNYA AGAK PANTAS namun, jangka panjang ialah lapisan kulit yang sepatutnya menjadi penghadang kepada sinaran UV telah “dihakis” oleh Hydroquinone sehingga menjadikan individu tersebut mudah “sunburn” walaupun terdedah kepada cahaya UV yang minima.

- Kesan daripada itu, jeragat pun mulalah nak menimbulkan diri dan bertebaran di atas kulit muka yang semakin menipis. Ok, jom tengok cara nak rawat jeragat plak.

CARA TRADISIONAL HILANGKAN JERAGAT


Petua 1 : Sapukan kulit pisang berangan ke jeragat. Biarkannya selama 5 minit dan bersihkan muka anda dengan air bersih. (SUMBER)



Petua 2: Ambil putih telur, rendam tisu dalam putih telur dan tekapkan pada muka anda sehingga tisu menjadi kering. Buang tisu tersebut dan cuci muka anda dengan air bersih.



Petua 3: Kutip beberapa helai sireh muda dan simpan dalam peti sejuk. Setiap pagi ambil sehelai dan terus gosok di sekitar tempat jeragat tersebut.

Tapi saya yakin para pembaca saya sibuk dengan kerja seharian bukan, jadi kalau nak cepat kita guna rawatan cara moden dengan Serum Jeragat Nombor 1 di Malaysia, Mylea Freckles Serum!

CARA MODEN HILANGKAN JERAGAT

KENAPA WAJAH ANDA PERLUKAN MYLEA FRECKLES SERUM??

 Penawar nombor 1 masalah JERAGAT!

 Mencegah jeragat dari MEREBAK dan MENEBAL!

 Membantu menghilangkan BINTIK HITAM di wajah!

 MenCERAHkan warna kulit

 Membantu menghilangkan PARUT dan BEKAS JERAWAT!

 Membantu mendapatkan TONA KULIT yang sekata!

 Membantu MENCERAHKAN kulit wajah!

 Merawat KULIT KUSAM!

 Mengawal masalah KULIT BERMINYAK!

 Mengecilkan LIANG PORI!

 Membantu anda mendapatkan KULIT IDAMAN dalam jangka masa yang CEPAT, BERKESAN & TANPA KESAN SAMPINGAN! 


CARA PENGGUNAAN

Ø    Picit sedikit (setitik sahaja sudah memadai) Mylea Freckles Serum pada tapak tangan dan sapu pada bahagian kulit wajah yang bermasalah.

Ø  Disyorkan pakai pada waktu pagi (10 ke 15 minit sebelum makeup) dan malam sebelum tidur (10 ke 15 minit sebelum apply night cream)

Ø  Freckles Serum BOLEH DIPAKAI dengan mane2 nite/day cream ape2 brand yang anda guna sekalipun yang penting jarakkan masa sekurang2nya 15 minit utk make sure serum telah sempurna meresap ke dalam kulit (dinasihatkan hindarkan dari produk yang mempunyai kandungan kimia yang tinggi kerana akan merosakkan tisu kulit)

Ø  Sapuan kerap (2 kali sehari) dinasihatkan bagi mereka yang inginkan kesan yang lebih cepat

TESTIMONI MYLEA SERUM

 SEBELUM
SELEPAS







Macam ni la rupanya Mylea Freckles Serum!  So, apa tunggu lagi? Hehe…

INFO PRODUK

HARGA MAMPU MILIK
RM90 SAHAJA

Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia; Search Mylea >>>(NOT 160300607K)
Terbukti Secara Klinikal


Untuk Info Lanjut korang boleh klik Link kat bawah;


-Instagram: @mylea.offcial
-Contact Number: 017-7778191/ 013-9845104 

Belum cuba belum tahu kan? Hehe, nanti dah cuba tag instagram diorang okayh! Kot la ade contest ke nanti boleh join =)

Sekian..

  


3 172 Love this entry

  1. wah terbaikla..boleh beli untuk mak

    ReplyDelete
  2. Ena la tu ada masalah jeragat.. tetiba rasa nak cuba produk ni...

    ReplyDelete
  3. Haaaii.. TB datang melawat blog.. tak dapat nak komen sangat sebab tengah blogwalking dah singgah blog2 yang lain.. TB doakan untuk awak semoga hari ni hari yang lebih baik dari semalam .. K bye..

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com