Translate This Page

Inilah sebab aku di offer kerja... Sebab pakai kabel...

Saturday, July 29, 2017

Assalamualaikum...



Kabel besaq ceq pakai haa.. hangpa ada? =p

Just nak share dengan korang kat luar salah satu sebab aku di offer kerja "permanent post" plak tu sebab aku pakai kabel.

Rata-rata tempat kerja aku sekarang asal tanya je mesti ada soalan "dulu praktikal sini kan? dah kerja ye? Mesti ada keluarga kerja kat sini?" Sejujurnya, takde siapa pun yang aku kenal dalam company tu.

Time nak apply praktikal kat company tu pon, hanya aku dan Allah je yang tahu how struggle I am even sesetengah orang fikir senang nya dia dapat masuk kan. [Baca Lagi... Industrial attachment at Pharmaniaga]

Oklah, kalau nak compare dengan orang lain kan... Rezeki Allah yang tentukan.

Ok, berbalik pada kerja aku sekarang, so siapa kabel aku? Semestinya, Allah. Memang time di panggil interview tu bulan Ramadhan.. So tak putus2 aku berdoa dapat masuk kerja terus... Of course doa2 dari parents aku jugak =)...

Yang paling tak disangka aku terus diserap sebagai permanent staff.. =') Aku tak kisah pon orang nak cakap aku pakai kabel ke ape ke... 



Lagi satu, networking. Aku suka berkawan walaupun kadang-kadang pemalu. Aku cuba buat sebaik mungkin dalam hubungan dengan semua staff time praktikal. Mana-mana kau kerja pon, attitude paling penting after the knowledge.

Kalau belajar tinggi-tinggi tapi tak reti hormat orang..communication skills pon hancur, orang pon tak nak pandang kecuali memang kau hot stuff atau pakai kabel besaq2 baq hang.

So, itu jelah rahsia yang aku nak kongsi. Sekarang Pharmaniaga nak bagi peluang kepada sesiapa yang berminat boleh rujuk poster kat bawah ye;




So, jangan lepaskan peluang okayh! Btw, jangan lupa tengok TIPS AKU TEMUDUGA.. ALL THE BEST!!


Sekian... =)


3 172 Love this entry

  1. Tahniah.. pedulikan kata2 mereka2 yg cakap sembarangan tu.. mereka cemburu hehee. Selamat maju jaya dan terus sukses! All the best :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe trima kasih tuan khalid atas doanya...amin inshaAllah :)

      Delete
  2. Betul & setuju. All of all, rezeki tu di Tangan Allah.

    Ada x yang adad masalah Hb rendah? Jom semak 10 Makanan Naikkan Hb

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com