Translate This Page

Inilah sebab aku di offer kerja... Sebab pakai kabel...

Saturday, July 29, 2017

Assalamualaikum...



Kabel besaq ceq pakai haa.. hangpa ada? =p

Just nak share dengan korang kat luar salah satu sebab aku di offer kerja "permanent post" plak tu sebab aku pakai kabel.

Rata-rata tempat kerja aku sekarang asal tanya je mesti ada soalan "dulu praktikal sini kan? dah kerja ye? Mesti ada keluarga kerja kat sini?" Sejujurnya, takde siapa pun yang aku kenal dalam company tu.

Time nak apply praktikal kat company tu pon, hanya aku dan Allah je yang tahu how struggle I am even sesetengah orang fikir senang nya dia dapat masuk kan. [Baca Lagi... Industrial attachment at Pharmaniaga]

Oklah, kalau nak compare dengan orang lain kan... Rezeki Allah yang tentukan.

Ok, berbalik pada kerja aku sekarang, so siapa kabel aku? Semestinya, Allah. Memang time di panggil interview tu bulan Ramadhan.. So tak putus2 aku berdoa dapat masuk kerja terus... Of course doa2 dari parents aku jugak =)...

Yang paling tak disangka aku terus diserap sebagai permanent staff.. =') Aku tak kisah pon orang nak cakap aku pakai kabel ke ape ke... 



Lagi satu, networking. Aku suka berkawan walaupun kadang-kadang pemalu. Aku cuba buat sebaik mungkin dalam hubungan dengan semua staff time praktikal. Mana-mana kau kerja pon, attitude paling penting after the knowledge.

Kalau belajar tinggi-tinggi tapi tak reti hormat orang..communication skills pon hancur, orang pon tak nak pandang kecuali memang kau hot stuff atau pakai kabel besaq2 baq hang.

So, itu jelah rahsia yang aku nak kongsi. Sekarang Pharmaniaga nak bagi peluang kepada sesiapa yang berminat boleh rujuk poster kat bawah ye;




So, jangan lepaskan peluang okayh! Btw, jangan lupa tengok TIPS AKU TEMUDUGA.. ALL THE BEST!!


Sekian... =)


7 172 Love this entry

  1. Tahniah.. pedulikan kata2 mereka2 yg cakap sembarangan tu.. mereka cemburu hehee. Selamat maju jaya dan terus sukses! All the best :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe trima kasih tuan khalid atas doanya...amin inshaAllah :)

      Delete
  2. Betul & setuju. All of all, rezeki tu di Tangan Allah.

    Ada x yang adad masalah Hb rendah? Jom semak 10 Makanan Naikkan Hb

    ReplyDelete
  3. Orang memang selalu anggap macm tu..abaikan je..yang penting Allah tau

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum and Hi Syiqin. Saya terjumpa blog awak semasa saya search placement utk latihan industri dekat Google. I was so interested to know about your internship at Pharmaniaga! First of all, let me introduce myself. I'm Noor Izarina, a 3rd year chemistry student from University Malaya.

    Pharmaniaga is one of fav options for my internship placement. So, if you don't mind, I want to ask you a few questions :)


    1. Cik intern dekat syarikat Pharmaniaga di Kawasan Perindustrian Bukit Raja Selatan area Shah Alam kan? So, ada public transport tak area situ?

    2.. Kalau Cik sudi cerita sikit2 working experience as intern kat sana, saya sangat2 berminat nak tahu! :D Especially how the working vibes kat sana, the facilities, the surrounding. Mereka terima intern student drpd course apa selalunya?

    3. Nak tanya ada tak student from chemistry degree background yang intern kat Pharmaniaga? Sebab saya nak tau kalau Pharmaniaga memerlukan intern from chemistry background for their lab practical work.

    4. Berapa lama Cik intern dekat Pharmaniaga?

    5. How about the mini project, works, activities for intern? Maksud saya ada tak department R&D or facilities utk student intern ?


    Thanks for reading my comment. Hope for your response and reply. Thank you so muchhh ! :D

    ReplyDelete
  5. Hi Syiqin :D Saya nak tanya awak intern dekat Kawasan Perindustrian Bukit Raja Selatan,Seksyen 7, 40000 Shah Alam kan? Tapi syarikat Pharmaniaga pun ada manufacturing plant dekat Bangi dan Puchong. So, mereka terima intern student tak dekat Pharmaniaga Manufacturing Plant Bangi dan Puchong? Or semua intern ditempatkan di Shah Alam sahaja?

    ReplyDelete

  6. Good day! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my comment form? I'm using the same blog platform as yours and I'm having problems finding one? Thanks a lot! chase.com login

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com