Translate This Page

Cara Nak Enter dalam Excel pada Sel yang Sama

Thursday, January 04, 2018

Assalamualaikum...

Salam Jumaat semua! hehe... Pasti ramai yang tak tahu atau masih tercari-cari cara nak tekan Enter dalam Excel pada sel yang sama.

Benda ni memang simple masalah dia, tapi entry ni bertujuan untuk memudahkan kerja korang lagi2 yang asyik duk buat data entry tu kan. Pada sesiapa yang dah tahu, tahniah saya ucapkan! So, tanpa lengahkan masa jom tengok gambar kat bawah.

Kalau ikutkan gambar kat bawah ni, bila korang tekan Enter, dia akan pergi ke sel yang berikutnya bukan?


Cuba korang tekan Enter dan Alt secara serentak. Tengok jadi tak?

Tadaaa, haa jadi dah kan. Abaikan ayat kat dalam gambar tu ok. =p So selesai dah masalah korang. Selamat berdata entry!! 

Suka artikel ini? Takkan baca sorang2 je kot? =p Silakan Share!


2 172 Love this entry

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com