Resipi Ayam Goreng Simple, Murah dan Sedap!

Tuesday, January 02, 2018

Assalamualaikum...

Pasti ada antara pembaca blog ni yang tercari-cari resipi ayam goreng sedap, simple dan menggunakan bahan yang mudah sahaja!

Ok, saya tak nak la cakap je kan... Sebab saya tak sempat snap gambar, jadi ni saya pinjam gambar daripada Iresipi.com. hehe


Tadaaa, haa mengancam tak? Tapi kalau Iresipi menggunakan madu tapi saya gunakan bahan lain yang mudah didapati di dapur!

Nak tahu bahan apa? haaa teruskan membaca... hehe Idea menggunakan bahan rahsia tu tercetus apabila madu dah habis. hehe 

Tengok sekeliling dapur then terjumpa sos cili! Ye saya pakai sos cili rasa dia sama macam letak madu okayh! huhu Cuma madu lagi sedap kot...haha... 

Cara dia letak kunyit, sedikit garam dan sedikit sos cili! Haaa mudah bukan? Bila goreng tu dia akan rupa seperti dalam gambar di atas tapi bukan hangit tau... hhehehe, tataulah kan, kalau hangit dia pahit, tapi ni tak pahit. 

Guna api slow je so that ayam tu nanti juicy and tak kering sangat. Mudah kan? So, selamat mencuba alls!! 

Suka entry ini? Takkan baca sorang-sorang je kot? hehe.. Silakan share.. =)    


1 172 Love this entry

  1. Senang sgt ni shikin. Yg penting api kena pelan kalau tak hangus saja. Isi dalam tak fully cook kan.

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com