REVIEW: KITSUI GENERATION 2 COLLAGEN DAN KITSUI KOREAN WHITE

Friday, January 12, 2018

Assalamualaikum…


Pernah dengar produk keluaran Kitsui? Haaa, mesti selalu Nampak kat Guardian or Watson kan? Pernah try? Kalau belum korang patut baca entry ni sampai habis ok!


1. KITSUI GENERATION 2 COLLAGEN


Ini adalah produk Kitsui yang terbaru dalam anti penuaan dengan marine collagen yang diserap oleh sel dan menembusi jauh ke dalam dermis untuk merangsang pengeluaran kolagen kulit.

Kelebihan Kitsui Generation 2 Collagen adalah;
 
- Melicinkan Kulit

Membantu secara progresif mengurangkan bintik-bintik hitam dan hiperpigmentasi
- Anti penuaan

Meningkatkan penampilan dengan mengurangkan tanda-tanda penuaan 
dengan mengurangkan garis halus dan kedutan
- Meningkatkan sistem imunisasi

Memainkan peranan penting dalam mengekalkan fungsi sistem imunisasi
- Tidur yang baik

Meningkatkan kualiti semasa tidur dan meningkatkan tenaga serta kecergasan
 
CARA PENGGUNAAN KITSUI GENERATION 2 COLLAGEN:
Tambah 1 paket (15 gram) ke dalam 150ml air suam atau air biasa. Minum air yang secukupnya untuk mendapatkan hasil yang terbaik.1 paket sehari, sebaik-baiknya sebelum tidur atau sebelum sarapan. Goncang dan minum sebelum tidur atau sebelum sarapan.
 

2. KITSUI KOREAN WHITE


Kitsui Korean White sesuai untuk menyelesaikan masalah kulit, masalah jeragat, bintik-bintik hitam dan kusam. Pengguna yang mempunyai masalah diabetes boleh cuba kerana ianya adalah “sugar free”.

Kelebihan Kitsui Korean White adalah;
Untuk menghilangkan bintik-bintik atau tompok hitam di bahagian badan dan muka.
Mencerahkan kulit muka.
Bertindak sebagai anti penuaan.
Untuk mereka yang mempunyai masalah kulit seperti jerawat, jeragat, parut, liang pori terbuka, berkulit kusam dan gelap.
 Memulihkan luka jerawat dan menutupnya.
 Menghaluskan kulit dan mencerahkan kulit (kelihatan berseri).
Menegangkan serta menggebukan kulit wajah.

CARA PENGGUNAAN KITSUI KOREAN WHITE:
Tambah 1 paket (5 gram) ke dalam 80ml air suam atau air biasa. Anda boleh mengambil dengan apa-apa jenis makanan, yogurt, jus atau sebarang minuman. Minum air yang secukupnya untuk mendapatkan hasil yang terbaik. 1 paket sehari, sebaik-baiknya sebelum tidur. Goncang dan minum sebelum tidur.



PERKARA YANG PERLU DIELAKKAN SEMASA PENGAMBILAN KITSUI

1. Sila pantang susu, makanan bergoreng dan kicap soya untuk masalah jerawat.
2. Elakkan ambil ketika period sebab penyerapan badan masih lemah
3. Jarakkan waktu 5 jam dengan ubatan hospital/klinik
4. Sesuai diambil selepas kandungan bayi berusia 4 bulan ke atas
5. Sentiasa minum air yang banyak (purata 2-3 liter sehari) 

KAT MANA NAK DAPATKAN KITSUI?

Cara nak dapatkannya sangat mudah sebab pasti ada WATSON dan GUARDIAN di kawasan rumah korang kan? So apa tunggu lagi? Kalau nak kulit gebu gebas dan glowing, korang boleh dapatkan Generation 2 Collagen dan Kitsui Korean White ni di LAZADA, Watson atau Guradian okayh! Rasanya pon sedap tau hehe...

Sebarang info mengenai produk atau testimoni lain, korang boleh tengok kat laman sesawang berikut : 

Website : kitsui.com.my
Instagram : @kitsuimalaysia
Facebook : Kitsui My





0 172 Love this entry

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com