Translate This Page

MESTI BACA |Cara Whatsapp Ke Nombor Sendiri & Install Whatsapp Bisnes

Sunday, February 11, 2018

Assalamualaikum...

Mesti ada yang antara korang ni suka tumpang whatsapp kawan-kawan ke or adik beradik sebab nak hantar gambar or details kan....Selalunya gambar lah kan.... 



"Weyh tumpang send gambar sini jap tau" *sambil tu send gambar sekali kat whatsapp membe

Dapat membe yang sporting takpelah kan.... Lagi pula hantar gambar beratus... Tak ke orang annoying? hahah...

Yang ni biasa aku buat lagi2 time nak audit.... Sebab tak nak gambar hilang, hantar kat whatsapp membe....kikiki 

Pandai-pandai lah kan benda P&C tu.... Dapat kat orang yang tak sepatutnya, naya je...

Benda ni pon penting kalau korang buat dropship ke bisnes ke kan... Supplier share details and korang nak simpan details tu untuk reference in the future gittew...


So, harini aku bermurah hati nak share dengan korang cara mudah whatsapp semua details and gambar korang ke nombor sendiri;

Copy and paste link ni kat mana2... Then tukar kan nombor "0123456789" dengan nombor korang. Jangan lupa letak 6 tau untuk Malaysia.

Contoh: www.wasap.my/60123456789  

Ok setel! Pastu send la sepuas hati.... hahaha.... Tapi kalau gambar simpan kat memory card, kena hati2 sebab kalau hilang habislah... Nak tak nak kena buat backup online jugak... Whatsapp ni sementara je kalau nak cepat dan senang nak rujuk balik hehe...

Note: Macam kelakar plak kan send msg ke nombor sendiri.... Tapi jangan ada yang reply sudah... Lain plak citanya nanti... muahahah

SELAMAT MENCUBA!! JANGAN LUPA SHARE ENTRY NI... ILMU NI TAK BAIK KEDEKUT :P


4 172 Love this entry

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com