Panama Dance Jadi Viral | Apa itu Panama?

Sunday, March 11, 2018

Assalamualaikum..


Lately ni tiba2 makin ramai plak buat Panama Dance kan? 😂😂😂Igtkan dah habis dah... Latest aku pernah share yg di tukar lirik dalam bentuk dakwah oleh instagram @tvdakwah korang boleh usha sana kayh...

Tapi tahu tak kisah di sebalik Panama ni? haaa..sebenarnya para mufasir (ahli tafsir ye) bukan musafir.. haa mereka telah mentafsirkan al-Quran surah Ar-rahman ayat 19 & 20 di mana Terusan Panama dan Terusan Suez terdpat dua laut yang keduanya terpisah dan dibatasi oleh tanah genting.



Tapi tanah genting itu digali dan menjadi keperluan lalu lintas (shortcut) kapal2 yg kini menjadi penyumbang ekonomi kepada America (Panama) dan Egypt(Suez) haaa... Kagum bukan? Subhanallah, Alhamdulillah, Allahuakbar!! Maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan??

nak tahu lebih boleh tgok video sini https://m.youtube.com/watch?v=3A5bjCNPvVs
#SharingIsCaring #PanamaDance


Entry ini dibawakan khas oleh @thebest_islamic_stories .


4 172 Love this entry

  1. siapa bomba..jpj smua buat.. hehe

    https://byshaz.blogspot.my/2018/03/pengalaman-anak-kena-gangguan-barang.html

    ReplyDelete
  2. Ya Allah cantiknyaaaa... memang hebat la jurutera yang buat benda ni

    ReplyDelete

  3. ain datang terjah blog sini.-farahain zfa-

    ReplyDelete
  4. Teruja jugak dgn tarian Panama tu..

    Salam kenal dr umifuzy.com

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com