Cara Nak Tengok Youtube Offline (Tanpa Gunakan Data Internet)

Sunday, May 27, 2018


Assalamualaikum...


Pasti korang bosan asyik2 data habis sebab tengok youtube kan? Haa, apa kata korang cuba cara ni plak. Tengok Video kat Youtube tanpa menggunakan data!!

Aku yakin pasti ada anak-anak kat luar sana kadang-kadang perlu dipujuk dengan video "Didi & Friends" , video upin ipin lah Boboiboy lah dan pelbagai lagi. Tapi malangnya, data dah nak habis menjadikan anak-anak makin tak dapat dikawal.

So, aku cadangkan korang cuba Youtube Offline ni... Cara dia? Jom baca ni...

To make a YouTube video available offline, first you need to open the YouTube app on your Android or iOS smartphone or tablet. Visit the video file you want to download. Look for the Add to Offline icon below the video (alternatively you can click the context menu button and select Add to Offline option.

Dalam bahasa jawanya,

1. Kena install apps Youtube, kalau tak install tak boleh ok
2. Lepas tu tengok kat video ada button download atau view offline tekan situ.
3. Setel, and korang boleh cek kat offline view ada list video tadi
4. Cuba try off data/ wifi and tengok video yang korang download/ add to offline tadi

Kalau ada tahniah!! Anda dah boleh tengok video tanpa menggunakan data internet lagi!! Boleh la pujuk anak-anak tapi jangan terlalu kerap. Nanti anak-anak ketagih tak nak lepas handphone. hehe..

Nak lebih mudah, cuba tengok video bawah ni okayh;



Selamat mencuba!! Kalau bermanfaat silakan share okayh ;)


0 172 Love this entry

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

•❤•MY PROFILE•❤•

My photo

Norashiqin Kamaruzaman LinkedIn | Personal Blog | Business |Tips & Tutorials | Travel | Food | Review | Environmental Health & Safety | UiTM Puncak Alam | knorashiqin@gmail.com