Top 5 Bubble Tea Store in Kuala Lumpur

Thursday, November 14, 2019



Assalamualaikum & Hi..


Top 5 Bubble Tea Store in Kuala Lumpur | Pasti ramai yang kenal dengan minuman bubble tea yang semakin trending sekarang bukan? So korang dah cuba semua jenis bubble tea ke? Kalau belum jom try Top 5 Bubble Tea yang terkenal di Kuala Lumpur.

Sebelum tu mesti ramai yang kurang tahu bubble tea ni apa sebenarnya? Bubble tea asasnya mengandungi 4 bahan utama, iaitu gula perang, Pearl yang diperbuat daripada tepung ubi kayu, susu dan teh. 

Tapi apa pula beza atau kelainan ke semua bubble tea ni? Kebiasaannya dalam minuman Bubble tea, lain brand lain cara bancuhan atau tambahan tertentu bagi membezakan setiap jenama Bubble tea. Ada yang akan menambah variasi krim untuk mencipta minuman yang lebih likat berkrim dan pekat.

Oklah, tanpa membuang masa, jom aku share antara minuman Bubble tea yang terkenal di Kuala Lumpur;


1. The Alley

The Alley ni lah yang mula-mula aku nampak viral di media sosial termasuklah kalangan bloggers dan artis. Ianya adalah salah satu restoran yang menyediakan minuman Bubble tea di Malaysia! Kalau korang nak tahu, The Alley ni membuat perisa sirap dan Pearl mereka sendiri. Korang boleh cuba Brown Sugar Deerioca Fresh Milk sebab yang ni memang famous. Hehe



2. Chatime

Chatime ni yang aku tahu asalnya dari Taiwan juga sama macam The Alley. Di Chatime, mereka memetik sendiri daun teh, biji kopi dan biji koko. Bagi yang biasa minum Chatime mesti korang tahu ada pelbagai jenis minuman kat sini yang digemari ramai. Banyak signature drinks yang terdapat kat Chatime ni seperti minuman coklat, iced fruit tea, dan banyak lagi! Bagi yang belum pernah cuba, korang boleh try rasa Jelly Roasted Milk Tea okayh. Kalau nak tambah apa-apa topping lain pon boleh. Hehe

3. Tealive

Ok, next mesti ramai yang dah cuba kan? Kepada sesiapa yang tak tahu, Tealive ni based kat Malaysia. Yang ni lebih kurang macam Chatime jugak bagi aku. Cuma Chatime ada Strawberry Smooties with Mango Topping. Memang sedap and lebih suka kalau dia kurang manis, Nyummeyh! Apa yang specialnya kat Tealive ni plak? 

Haa, Tealive selalunya diorang ada edisi terhad setiap bulan di mana semuanya diilhamkan dari dalam negara. Selain itu, mereka mempunyai Tealive +, antioksidan, dan collagens sebagai tambahan dalam minuman. Tapi bagi sesiapa yang nak cuba korang boleh try dulu Signature Brown Sugar Pearl Milk Tea! Bagi penggemar teh, Signature Brown Sugar Pearl Milk Tea mempunyai rasa teh yang kuat, kurang manis dan Pearl yang anjal!


4. Chai Yo

Ok Chai Yo ni pon sama macam Tealive jugak asal dari Malaysia. Chai Yo ni plak yang aku tahu mereka ni cuba mencari kaedah lain bagi penggemar teh untuk menikmati teh mereka di mana ianya bukan sekadar teh hitam dan hijau yang biasa. 

Chai Yo bukan hanya menggunakan teh, malah mereka juga menambahkan bahan-bahan lain termasuk kayu manis, coklat, timun, dan banyak lagi dalam minuman mereka! Kalau korang berminat nak cuba, korang boleh try Signature Drinks seperti Spicy Dynasty yang terdapat campuran kayu manis, oolong, rempah chai, dengan sedikit toping hazelnut okayh!



5. Koi The

Last but not least, bak kata orang save the best for the last kan hehe… Jom kita tengok Koi The atau lebih mesra dikenali sebagai Koi di Malaysia. Koi The kini menjadi antara pilhan teratas senarai Top Bubble Tea di Kuala Lumpur. Mereka pon menjual pelbagai jenis minuman yang boleh dinikmati seisi keluarga! 

Minuman Signature Golden Bubble Milk Tea adalah yang paling digemari ramai! Koi amat menitikberatkan pemprosesan teh susu berkrim yang terbaik! Selain itu, ianya digemari ramai kerana terkenal dengan bubble yang sedap kerana kenyal dan chewy! Siapa yang tak suka bukan? Hehe



Tapi, apa yang paling bestnya Koi The kini dah boleh dipesan atas talian! Kiranya Top 5 Bubble Tea Store in Kuala Lumpur ada DELIVERY MALAYSIA yang sangat pantas untuk kita! Delivery ni by foodpanda! Mudah bukan? Yela, sekarang semua pon beli online mudah, cepat dan superb! Hehe..

So macam mana semua? Excited tak nak try semua? Hehe! Kalau ada yang lain korang boleh la share di ruangan komen okayh! Thanks for reading this entry! Till Then peeps! Chow!

3 172 Love this entry

  1. wah macam-macam bubble tea ada. Baru cuba yang chatime je. tealive memanjang ramai orang je. Nice lah boleh delivery guna foodpanda je

    ReplyDelete
  2. Anak anak mmg pakar bab air air gini Shiqin..... Maknya tumpang sedut sekali dua je hihi

    ReplyDelete
  3. Teruja pula nk minum.. tapi sini tak ad.. 😂😂

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda