Perkhidmatan Penghantaran Pizza di KL: Hantar di Depan Pintu Rumah Anda!

Monday, August 24, 2020


Assalamualaikum 

Nampaknya minggu ni dah minggu gaji bukan? Jadi mungkin anda Jadi, mungkin anda ada plan untuk buat makan-makan bersama keluarga tercinta mahupun bersama rakan-rakan di pejabat. 

Apa kata saya sarankan anda cuba membuat pesanan pizza kegemaran anda melalui Foodpanda! Lupakan diet anda sementara dan jom belanja rakan-rakan atau ahli keluarga anda makan pizza! 


Pesan dalam talian untuk pizza kegemaran anda di Kuala Lumpur

Rata-rata antara kita hari ini ramai yang sudah pandai menggunakan smartphone bukan? Bukan sahaja golongan muda, malah ada juga golongan yang sudah berusia makin pandai menggunakan smartphone. 

Jadi, segalanya kini di hujung jari termasuklah dengan  membuat pesanan makanan dalam talian. Melalui pesanan makanan atas talian, anda kini dapat meluangkan masa untuk mempertimbangkan jenis kesempurnaan yang anda inginkan.

Jom saya kongsikan antara restoran pizza kegemaran ramai:

1. Dominos Pizza

Macam saya sendiri, saya memang gemarkan pizza daripada Dominos Pizza! Flavour kesukaan saya adalah Beef Pepperoni. Kalau makan yang Dominos Pizza saya pasti akan gabungkan dengan chilli flakes yang ditabur ke atas pizza! Bagi sesiapa yang gemarkan kepedasan boleh try nanti memang sedap!


2. Pizza Hut

Selain tu korang boleh order Pizza Hut yang selalu muncul di kaca tv kita. Selain kelazatan pizza nya yang menggoda, saya gemar side dish nya seperti Deli Wings dan Onion Ring yang rangup dan mengujakan! Selain itu, Mama Mia meatballs dan spaghetti spicy Arabiata yang menggiurkan. Fuh, sambil tulis ni rasa nak terus order je dekat FoodPanda!


3. myPizzaLab (Takeaway Only)

Sekiranya anda telah menunjukkan cinta kepada Myburgerlab dengan memesan beberapa burger, ubahlah dengan memesan pizza dari restoran saudaranya, Mypizzalab juga. Malangnya, Mypizzalab hanya tersedia untuk dibawa pulang sekarang. Kedai tutup pada jam 8 malam, jadi pesanlah lebih awal supaya anda tidak kecewa untuk makan malam.

4. Eatalia

Anda mungkin mengenali restoran Sri Hartamas ini yang sebelumnya dikenali sebagai Pizza Brava, yang sejak itu menjenamakan semula dirinya menjadi Eatalia oleh Brava. Selain daripada pelbagai jenis pizza - termasuk calzones - restoran ini juga menawarkan hidangan Itali lain untuk anda pesan dan bawa atau dihantar. 

5. Pezzo Nu Sentral

Ni baru pertama kali saya dengar Pezzo ni. Agak famous dalam carian Foodpanda. Mungkin bagi sesiapa yang inginkan kelainan boleh la cuba Pezzo ni. Nampak fancy dan menarik!

Itu adalah antara retsoran yang menjual pizza di Kuala Lumpur! Jom saya kongsikan pula kebaikan pesanan atas talian.

Pemesanan dalam talian yang mudah dan penghantaran pizza yang cepat

Kenapa kena order online? Haaa sebabnya mungkin anda kurang tahu lokasi di sekitar anda dan ketika itu anda sangat lapar, jadi solusinya adalah FoodPanda! 

FoodPanda ada di sini untuk membantu anda mencari restoran pizza kelas pertama di sekitarnya, memastikan anda dapat menikmati kesegaran maksimum dan rasa penuh, tidak kira sama ada anda telah memilih hidangan yang enak atau makanan istimewa yang dipanggang.

Sekiranya anda mencari penghantaran pizza untuk makan tengah hari dengan pantas untuk dikongsi bersama keluarga mahupun rakan-rakan, bolehla pesan melalui Fooodpanda. Pesanan ini boleh membuatkan anda kurang runsing memikirkan menu masakan dari tengahari hingga ke malam. 

Begitu juga sekiranya anda ingin mengadakan jamuan makan, banyak set makanan pizza kegemaran anda yang menarik boleh dipesan melalui FoodPanda.

Contactless Pizza Delivery, Cepat dan Selamat

FoodPanda amat mengutamakan kepuasan pelanggan dengan bekerja tanpa lelah untuk menghadirkan pilihan menu restoran pizza dari seluruh pelusuk Malaysia terutama Kuala Lumpur.  

Mereka hanya memilih menu terbaik untuk diketengahkan di laman web. Pemesanan dalam talian yang mudah, pembayaran yang selamat dan penghantaran pizza ekspres dapat memastikan anda tidak akan menunggu makanan anda dalam jangka masa yang lama. Jadi tunggu apa lagi? 

Lihat menu kelas pertama dari restoran pizza di sekitar anda, kemudian manjakan diri anda dengan rasa kepingan yang baru dibakar hari ini melalui FoodPanda. 

Secara ringkas nya anda boleh follow cara-cara kat bawah ni:

1. Buat pesanan dan pilih pembayaran dalam talian. Buat carian keyword pizza.

2.Pergi ke fungsi sembang pengendara di aplikasi foodpanda dan maklumkan kepada penunggang / pelanggan bahawa mereka memilih untuk penghantaran tanpa sentuh untuk “Contactless Pizza Delivery”.

3. Makanan akan diletakkan di tempat persinggahan yang ditentukan di rumah atau pejabat pelanggan. Rider akan memberitahu pelanggan bahawa makanan telah tiba melalui fungsi sembang pengendara di aplikasi atau panggilan.

4. Jarak minimum 1 meter antara penunggang dan pelanggan akan dijaga, dan pelanggan juga diminta untuk memastikan bahawa makanan mereka telah dihantar. Untuk mengurangkan interaksi lebih jauh, pelanggan juga diminta untuk beralih ke pembayaran dalam talian.

Inisiatif yang telah ditubuhkan oleh syarikat Foodpanda ini sangatlah bagus di mana ia merupakan langkah terbaik dalam menjaga jarak sosial yang selamat. 

Selain itu, foodpanda mewajibkan kita untuk memilih pembayaran dalam talian dan bukannya transaksi tunai dalam tempoh kritikal ini. Dengan ini, kita masih dapat menikmati pizza kegemaran kita tanpa risau. Terima kasih, foodpanda!


2 172 Love this entry

  1. Acu tak pernah try pizza lain selain pizza hut n dominos.. Cam nak try tapi takot..
    Hahaha. Nampak tak kesetiaan acu pada raja dan negara.. Hhahahaha....

    ReplyDelete
  2. Salam, blogwalking here. done follow blog ini. GV belum pernah rasa pizza fast food lain selain pizza hut dan fast food. huhu. teringin juga nak rasa yang lain.

    ReplyDelete

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda