Nak Makan Sedap? Malas Masak? Online Food Delivery Kan Ada!

Saturday, February 06, 2021


Boring asyik makan menu sama tiap-tiap hari sebab kena berkurung kat rumah? Jangan risau, McDonald’s kan ada. McDonald’s ada sediakan khidmat McDelivery jadi apa kata korang buka phone korang pastu order je mana-mana menu yang korang berkenan. Tak tahu nak order apa? Tak apa,  kali ni aku nak share menu-menu McDonald’s yang recommended untuk korang.


Nak makan menu sedap tak payah keluar dari rumah pun tak apa. Guna jer online food delivery, habis citer. Nak makan apa semua dapat, nak dengan tak nak je.



1.Super Saver 

Poket dah kering sebab tak boleh nak keluar kerja? Takpe dengan hanya RM13.99, korang dah boleh dapat McChicken, 4 ketul Nuggets dan Apple Pie. tapi kalau korang nak yang lagi memuaskan, korang cuma kena tambah RM4.00 dan korang dah boleh pilih sampai 8 menu Super Saver.

2. Mega Mac

Untuk penggemar burger kat luar tu, this is for you guys. Korang memang wajib cubalah Mega Mac ni guaranteed puas hati. Mega Mac ni juga adalah antara burger yang paling besar dalam menu McDonald’s. Kalau tengok pun dah rasa berair mulut apatah lagi kalau nak makan… confirm kenyang.

3.Family Meal

Untuk korang yang ada family, korang boleh try Family Meal ni. Sebab apa? Sebab kalau korang order Family Meal ni, korang boleh jimat duit korang bermula sebanyak RM21.09 hingga RM59.17 berbanding dengan korang order menu lain banyak-banyak untuk family korang. Untuk tu! Selain itu, korang juga boleh pilih sama ada korang nak yang regular, spicy ataupun mixed.


4. Big Breakfast

Kepada yang malas nak masak breakfast, korang boleh cuba Big Breakfast ni confirm tak payah makan tengah hari dah sebab memang sah kenyang. Untuk menu ni, dia disediakan dengan beberapa jenis hidangan breakfast macam scrambled egg, hash brown dan sosej. Memang recommended untuk korang yang kurang makan nasi pagi-pagi.


5.Triple Cheeseburger

Selalu berangan nak makan burger cheese sampai  meleleh-leleh? Apa  kata korang cuba rasa Triple Cheeseburger ni. Tengok nama pun dah telan air liur, belum tengok tuan lagi kan? Apatah lagi nak merasa. Yang best pasal burger ni ialah cheese dia. Namapun Triple Cheese Burger memang tak sah lah kalau cheese dia tak meleleh. Kalau korang tak percaya trylah order sendiri.   

Salah satu servis perkhidmatan penghantaran makanan online adalah Foodpanda.

Semua rider Foodpanda sentiasa dipastikan tahu akan bahaya Covid-19. Kerana itu mereka turut mengutamakan ciri-ciri SOP dengan sentiasa mengenakan pelitup muka yang berkualiti. Memakai hand sanitizer dan juga turut menjaga jarak antara rider dan pelanggan. Nak makan menu sedap tak susah kerana semuanya ada di hujung jari. 


0 172 Love this entry

Komen yang baik-baik ye ^^, kalau perlukan urgent respond, sila tinggalkan email anda